First Hotels slås med stor gæld

Norske Asmund Haares’ Host Hotelleiendom har en gæld på næsten 2,9 milliarder norske kroner og en bogført egenkapital på ca. 180 millioner kr.

 

62-årige Asmund Haare er bestyrelsesformand i Host Hotelleiendom, der kontrollerer First Hotels. Asmund Haare holder lav medieprofil, noget som kan bidrage til, at rygterne om problemer for First Hotels har været hyppige, skriver den norske avis Dagens Næringsliv. Den svarer til avisen Børsen i Danmark.
 
”Vi forhandler med långiverne. Vi er på enkelte punkter enige om, at vi er uenige,” siger sønnen Simen Haare til DN. 35-årige Simen Haare, er adm. direktør i hotelkæden First, ejendomsselskabet Host Hotelleiendom og holdingselskabet Flying Elephant1.

 

Bestyrelsen i Host skriver i sin beretning at ”det er selskabets opfattelse, at bruddet på lånebetingelserne ikke leder til, at långiverne vil kræve lånene indfriet.”

 

Selskabets revisionsfirma, Ernst & Young, skriver ifølge den norske avis i sin regnskabskommentar, at ”fortsat drift forudsætter, at First Hotels kommer til enighed med långivere og obligationsejerne om håndteringen af eventuelle brud på lånebetingelserne.”

 

First Hotels er en af Skandinaviens førende hotelkæder med 57 hoteller i Norge, Sverige og Danmark.
I Danmark overtog First Hotels 1. april i år 12 af Nordic Choices hoteller i Danmark og driver nu i alt 18 hoteller i Danmark under navnet First Hotels.

 

Skrevet af redaktionen