Fleksibel grænsekontrol hjælper pendlere

Svensk politi får adgang til grænsekontrol, mens øresundstogene kører fra Danmark til Sverige. Det kan lette livet for pendlerne.

Den svensk-danske aftale kommer samtidig med, at Sverige forlænger ID- og grænsekontrollerne med tre måneder. Kontrollerne har medført alvorlig forstyrrelse af togdriften over Øresund.

”Vi har i over et år gjort opmærksom på behovet for en mere smidig kontrol af hensyn til pendlerne. Beskeden fra det danske justitsministerium er derfor meget velkommen. Jeg venter nu, at regeringen og politiet umiddelbart organiserer smidigere grænsekontroller ”, siger Henrik Fritzon, formand for The Greater Copenhagen & Skåne Committee og formand for Region Skåne.

Når grænsekontrollen kan foregå ombord på Øresundstoget, kan pendlere og rejsende undgå omkring 10 minutters ventetid i Hyllie på svensk side, hvor grænsekontrollen hidtil er blevet gennemført. Det er et skridt i den rigtige retning, selv om ID-kontrollen i Københavns Lufthavn fortsat vil give forsinkelser.

”Vi ser allerhelst, at ID- og grænsekontrollen afskaffes. Kontrollen har skabt store problemer for togtrafikken og hæmmer den økonomiske vækst i vores region,” siger Sophie Hæstorp Andersen, næstformand i The Greater Copenhagen & Skåne Committee og regionsformand i Region Hovedstaden.

Fra 30. januar har DSB reorganiseret togdriften på stationen i lufthavnen, så rejsende til Sverige kan passere gennem ID-kontrollen uden at forlade perronen.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.