Stadig flere danskere holder vinterferie i danske ferieboliger. Danmark har cirka 200.000 ferieboliger og sommerhuse, hvoraf omkring 40.000 kan lejes i perioder. Arkivpressefoto fra VisitDenmark.

Flere danskere på vinterferie i danske ferieboliger

På fem år er antallet af danskere på vinterferie i danske ferieboliger og sommerhuse steget 42 procent, måske hele 60 procent, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Antallet af udlejede hus-uger i danske ferieboliger og sommerhuse købt af danskere steg fra 6.440 i 2015 til 9.150 sidste år – og meget tyder på, at tendensen fortsætter i år, oplyser Danmarks Statistik.

Danskerne havde nemlig allerede i november sidste år booket 2.120 hus-uger i danske sommerhuse til februar 2020. Det er 60 procent flere end der var booket på samme tidspunkt for fem år siden for den danske vinterferie her i februar.

”Trods en lille nedgang i forud-bookinger af ferieboliger i vinterferien fra sidste år til i år, så er den overordnede trend på området fremgang, med en gennemsnitligt årlig vækst på 12 procent siden 2015,” siger specialkonsulent i Danmarks Statistik, Paul Lubson, i en pressemeddelelse.

”Hus-uger” er et mål for, hvor mange hele uger på syv dage et sommerhus har været udlejet til en gæst, oplyser Danmarks Statistik.

Danmark har cirka 200.000 ferieboliger, hvor af ejerne af omkring 40.000 af disse har deres boliger til udlejning, viser tal fra Feriehusudlejernes Brancheforening.

Sidste år lejede danskere i alt 9.150 hus-uger i danske sommerhuse i februar. Dermed stod danskere for halvdelen af samtlige 18.152 lejede hus-uger i februar sidste år, viser tallene fra Danmarks Statistik.

Flest danskere i ferieboliger i februar
”Februar er den måned på året, hvor danskere fylder mest i de danske udlejnings-sommerhuse,” siger Paul Lubson fra Danmarks Statistik og tilføjer:

”Danskerne står generelt for omkring 22 procent af de udlejede hus-uger, hvis man betragter et gennemsnit hen over hele året. Men i februar står danskerne for i omegnen af 50 procent af al den udlejede tid i danske sommerhuse.”

Sidste år stod februar i alt for tre procent af hele årets udlejede hus-uger i Danmark, sommermånederne er naturligvis de mest populære for udlejnings-sommerhuse, oplyser Danmarks Statistik,

Også mange danskere på ski eller under solen
De seneste tal fra Danmarks Statistik for, hvor danskerne ellers holder vinterferie er fra 2018 (2019-tallene kommer til sommer)

Selve Danmark er det mest brugte ferieland for danskerne i vinterferien – i alt 27 procent af danskerne på ferie var i Danmark. Herefter følger solferie under varmere himmelstrøg i Spanien samt skiferier i navnlig Østrig og Sverige.

Når ferien går til udlandet, vælger danskerne flyet på 81 procent af rejserne og bilen på 15 procent. Resten er afsted med busser, tog og skibe, viser 2018-tallene fra Danmarks Statistiks spørgeskemaundersøgelse ”Ferie- og forretningsrejser.”

Relaterede artikler:

Rekord i udlejning af danske feriehuse i december

Forudser bedre dansk sommerturisme i 2020

”Regeringen forstår ikke, hvor sommerhuse skal ligge”