Flere fly i Københavns Lufthavn

paskontrol-københavns-lufthavnI år får Københavns Lufthavn nye ruter samt mere trafik på de eksisterende. SAS og Norwegian driver væksten, men også et par nye flyselskaber lander i år i Københavns Lufthavn.

Foreløbig har Norwegian bebudet to nye langruter i år fra København – fra sidst i februar vil man flyve med B787 Dreamliner til New York JFK fire gange om ugen og 1. marts begynder selskabet at betjene den gamle SAS-rute mellem København til Los Angeles med tre fly om ugen.

SAS er også leveringsdygtig i nye ruter. Fra 8. februar bliver der et fly om ugen i vintersæsonen til Salzburg og fra sommerprogrammet prøver man at få liv i ruten mellem København og Leeds-Bradford med to fly om ugen på den helårlige rute.

Ligeledes starter SAS i år sommerruter til Alanya Gazipasa, Pula i Kroatien, græske Thessaloniki, sydfranske Biarritz samt syditalienske Napoli – ruterne flyves typisk kun en gang om ugen.

Til gengæld begynder tyrkiske Sun Express, ejet af Turkish Airlines og Lufthansa, at flyve helårligt fra Izmir fra starten af april med to B737-800 om ugen. Det er debut for Sun Express som ruteselskab i København.

Københavns Lufthavns hjemmeside fortæller også, at der i år kommer nye flyselskaber på eksisterende ruter.

Således rykker Easyjet ind på Hamborg fra sommersæsonen med dagligt fly – her flyver SAS i forvejen. Det græske Star Alliance-medlem, Aegean Air, debuterer i København når det fra 22. maj vil flyve fra Athen med tre Airbus A320-fly om ugen.

SAS er også på vej med mere kapacitet på eksisterende ruter. Det gælder Linköping som fra 30. marts kommer op på to daglige ATR-flyvninger, fløjet af danske Jet Time på vegne af SAS. Fra juni flyver SAS Airbus A320-flyvninger gennem sommeren til Pisa, Montpellier, Chania (Kreta) og Faro (Portugal) – ruterne får typisk to fly om ugen.

Swiss fra Star Alliance begynder fra midt i april at flyve seks gange om ugen mellem Geneve og København med A320.

Under kategorien ”flere frekvenser og mere kapacitet på eksisterende ruter,” oplyser Københavns Lufthavn, at der i år kommer øgninger på disse ruter: På Madrid vokser spanske Iberia med to fly om ugen fra starten af marts. Fra april og juli øger også Norwegian sin betjening af den spanske hovedstad.

Luxair, der sidste år vendte tilbage til København, øger fra sommerprogrammet med yderligere et dagligt fly på hverdage – dermed kan passagerer på hverdage komme ud og hjem fra storhertugdømmet samme dag.

LOT indsætter fra sommerprogrammet en ekstra daglig afgang mellem København og Warszawa.

SAS er også parat med mere kapacitet på eksisterende ruter. Det sker fra København til Athen, Madrid, Palermo, Pristina, Split og Venedig.