Flere generationer på fælles ferie

Familie-ferie.jpg Familie-ferieTURISME: Flere danske og udenlandske turister holder tregenerationsferie i danske kystsommerhuse med børn, forældre og bedsteforældre. Ifølge ny undersøgelse fra VisitDenmark holder otte pct. af de danske kystturister og 11 pct. af de udenlandske ferier i Danmark med tre generationer.

Samlet betyder det, at hver tiende kystturist i Danmark i 2014 var på tregenerationsferie, og denne rejseform kan give dansk turisme mere vind i sejlene, mener VisitDenmark.

“Med Turistundersøgelsen har vi konkrete tal på, at tregenerationsferien er i fremdrift. Det er positivt, idet de danske kyster allerede tilbyder masser af overnatningssteder, der kan huse 8-12 personer,” siger VisitDenmarks markedschef i Tyskland, Lars Ramme Nielsen.

Tyskland er Danmarks suverænt største turistmarked, og ifølge VisitDenmarks markedschef i Tyskland er det oplagt at satse på tregenerationsturisterne: “Hvis vi skal tiltrække flere store familier, bliver vi nødt til at undersøge, om vi ikke kan gøre udlejning af feriehuse mere fleksibel og tilbyde turisterne flere tilkøbsmuligheder i form af oplevelser rettet mod storfamilien.”

VisitDenmark Turistundersøgelse 2014 er en landsdækkende undersøgelse, der giver et repræsentativt billede af turisterne i Danmark baseret på 12.000 personlige interviews med danske og udenlandske turister.