Flere krydstogtpassagerer til København næste år

Arnt Møller Pedersen.

Arnt Møller Pedersen.

CRUISE: Københavns Havn venter over 700.000 passagerer næste år, selv om antallet af skibe kun går marginalt frem. Til gengæld er der nu næsten halvdelen, som skifter passagerer og giver ekstra omsætning til byen København.

Krydstogtskibene bliver større og større. Også dem, der kommer til danske havne. Derfor forventer Københavns Havn en pæn fremgang næste år. Samtidig er der en meget positiv udvikling i antallet af skibe, som skifter passagerer. Det er meget positivt for danske hoteller og turisme generelt.

”Som det ser ud her i årets sidste måned er anmeldt 286 skibe mod 283 i år,” siger direktør Arnt Møller Pedersen, Københavns Havn.

”Det er jo ikke nogen enorm stigning, men til gengæld regner vi med, at de kommer med 710.000 passagerer mod 677.000 i år. Altså en fremgang på 33.000.

Endnu bedre er det, at vi næste kommer op på 138 skibe med turnaround ude ved terminalerne på Oceankaj. Det vil sige, at de skifter passagerer i København, hvilket betyder ekstra belægning til de københavnske hoteller og ekstra turistindtægter.

I fjor var der 125 og nu altså 13 skibe mere, så vi nærmer os halvdelen af alle anløb,” siger han.

”Det er en udvikling, vi er meget glade for. Krydstogtturister bliver et par dage ekstra eller kommer et par dage før afgangen fra København. Samtidig er det dem det største forbrug. Så det kan ikke være bedre, ” kommenterer formanden for Horesta, direktør Jens Zimmer Christensen til standby.dk.

Næste år starter sæsonen allerede 6. januar, når Queen Victoria lægger ud på jordomsejling fra Langeliniekajen.