Flere rejser denne vinter vil gå sydpå

En dårlig sommer sætter sine spor. I forhold til energi, til humør og ikke mindst, i forhold til rejsefeber. Mens en undersøgelse sidste år viste, at 17% planlagde en tur mod syd i vintermånederne, gælder det i år 29%, viser en ny undersøgelse fra Apollo blandt 1.022 danskere.

Sommerens vejrprognoser levede ikke op til det, som de fleste danskere havde håbet. I stedet fik vi en hel del regn, gråvejr og sjældent temperaturer, der legitimerede shorts og T-shirt. Oven i det varsler vejrguderne nu også om en hård dansk vinter.

Sommerens vejr fik mange til at rejse sydpå mere eller mindre spontant. Og nu tyder den nye undersøgelse på, at næsten dobbelt så mange som sidste år planlægger en rejse mod syd i årets vintermåneder.

Hos Apollo mærker man, at trangen til en vinterrejse sydpå i år er væsentligt større end ellers. Det er bl.a. Dubai og Fuerteventura, som lige nu er populære rejsemål for vintermånederne.

”Salget af rejser tog allerede væsentlig fart lige efter sommerferien i september og oktober. Siden da er salget kun gået støt fremad. Og det er naturligvis de mest sol- og varmesikre destinationer, der ryger først – heriblandt altså Dubai og Fuerteventura,” fortæller Glenn Bisgaard, kunde- og kommunikationschef hos Apollo.

I forhold til sidste år er det samlede antal danskere, der planlægger at rejse i vintermånederne, faldet en smule. Mens 44% sidste år tilkendegav, at de planlagde en vinterferie, så gælder dette i år 38% – og heraf altså flere, der fortæller, at de vil rejse sydpå.

Relaterede artikler:

Apollo har succes med Albanien

SAS forlænger samarbejde med Apollo

Apollo vil sende 16.000 til Dubai til vinter