Flere sikkerhedscheck i Billund

LUFTFART: Øget myndighedskrav om check af håndbagage i Billund Lufthavn samt periodisk ventetid i sikkerhedskontrollen gør, at rejsende bedes komme tidligere. Der er snart et ekstra spor – samt et 100 pct. dedikeret fast track.

Fra maj og inden 1. juni forventer Danmarks næststørste lufthavn atter at tilbyde et optimalt produkt i sin sikkerhedskontrol. Men i øjeblikket har flere udfordringer netop fået lufthavnen til at hæve den anbefalede tid, passagererne bedes være i lufthavnen fra to til nu 2,5 timer, erfarer standby.dk

Om årsagen til den hævede anbefalede mødetid, siger lufthavnens driftschef, René Høgh: ”Vi er i perioder udfordret i security med ekstra ventetid i travle perioder. Vi uddanner nye security-medarbejdere, da vi siden efteråret har set frafald pga. opsigelser eller ansatte har fundet andet arbejde.

Vi begyndte i efteråret rekruttering af nye ansatte, men til de er klar til at indgå i vagtskiftet går et halvt år. Vi er så langt i denne proces, at et nyt hold starter denne uge, fulgt af et i maj, mens det sidste hold begynder inden sommerferien. Dermed har vi 15 flere medarbejdere i security end i sidste års højsæson.”

Som led i opgraderingen af lufthavnens sikkerhedskontrol kommer næste måned et ekstra spor, så der er fem. Ligeledes vil der inden juni være et dedikeret fast track-spor til afløsning af det nuværende, der kun har været et ”semi-fast track.”

Gælder kun i Billund

Hidtil har Billund Lufthavn anbefalet, at passagererne checker ind to timer før afgang, men har nu lagt en ekstra halv time på.

”Den øgede check-in tid er isoleret til Billund Lufthavn, hvor vi har haft udfordringer med nogle processer og udstyr. Vi fik i november sidste år besked fra Trafikstyrelsen om at øge det manuelle eftersyn af passagerernes håndbagage,” siger Rene Høgh og understreger, at Billund naturligvis er en sikker lufthavn.

Han ønsker ikke at oplyse årsagerne til ønsket fra Trafikstyrelsen.

”Trafikstyrelsen ønskede, at vi øgede antallet af manuelle stikprøver af passagerernes håndbagage – fremfor at vi bruger nogle af vores ældre systemer, der har tekniske udfordringer. Derfor bliver det tekniske udstyr nu udskiftet i de to spor i sikkerhedskontrollen, der har det ældste udstyr og erstattes af nogle topmoderne,” siger lufthavnens driftschef og tilføjer: ”Vi har i travle rejseperioder forlænget ventetid ved sikkerhedskontrollen, hvilket vi selvfølgelig ikke er stolte af. Men nu er vi tæt på målet om atter at tilbyde passagererne det bedste.”