Flere turister skaber jobs i Aarhus

Aarhus danmark ferieTURISME: På under 10 år er turisme-omsætningen i Aarhus steget fra 1,3 til 3,7 milliarder kr. om året. Det har givet mange nye arbejdspladser. Hver fjerde turist i Aarhus er fra udlandet.

Turister på ferie i Aarhus bruger generelt flere penge. Siden 2008 er turismeforbruget i Aarhus steget 1,3 milliarder kr.

”Udviklingen er resultat af en solid indsats på det danske marked og vores nærmarkeder, og væksten afspejler, at vi er lykkedes med at positionere Aarhus som second-city og konference-by i ind- og udland,” siger Peer H. Kristensen, direktør i VisitAarhus.

Nye tal fra VisitDenmark viser, at det samlede turismeforbrug i Aarhus i 2014 var vokset til 3,7 milliarder kr. Aarhus er dermed den by, der står for det største forbrug i Danmark efter København.

Turismen i Aarhus giver mange arbejdspladser, og skabte sidste år over 3.700 helårsjob i byen.

De turister, der besøger Aarhus, er både forretnings- og ferierejsende. Indtægtskilden er derfor stabil hele året, og erhvervsgæsterne udgør det største marked med 55 pct. af overnatningerne i byen.

Det er især danskerne, der er glade for Aarhus. 75 pct. af den samlede turisme i Aarhus består af danske gæster. Tallene viser også, at det primært er overnatninger, restaurantbesøg og kulturelle oplevelser, turisterne bruger penge på.

VisitAarhus fortæller desuden, at turister bruger ca. 3,6 milliarder årligt på overnatninger og oplevelser i Aarhus. Erhvervsturismen står for to milliarder kr. af forbruget.