Flest britiske overnatninger i København

københavn kanalbåd ferie danskTURISME: Traditionelt kommer der flest udenlandske turister til Danmark fra Norge, Tyskland og Sverige, men i årets seks første måneder i København er disse blevet overhalet i antal af briterne, som fortrinsvis holder storbyferie i Danmark. Der er ca. 300 ugentlige flyvninger til Danmark fra Storbritannien.

Det er ikke kun København, der mærker briternes rejselyst. Antallet af britiske overnatninger i Danmark er steget ca. 50 procent de seneste seks år, fra 477.000 i 2009 til 719.000 i sidste år. Og den tendens ser ud til at fortsætte i år, hvor Danmark til og med juni fik vækst på 5,6 procent i forhold til samme tidspunkt sidste år.

Den store stigning skyldes bl.a., at den britiske økonomi er i vækst, at pundet er stærkere end i mange år, og at den britiske realløn er stigende. Samtidig er der bedre tilgang til Danmark fra Storbritannien end nogensinde med knap 300 ugentlige flyvninger.

En anden årsag er, at det for tiden er næsten umuligt at komme uden om Danmark i de toneangivende britiske medier, der nærmest flyder over med rosende reportager fra det stilrene og klimavenlige Danmark.

Og den interesse er ikke kommet af sig selv, siger Dennis Englund, VisitDenmarks markedschef i Storbritannien.

“De britiske medier er vilde med dansk hygge og med TV-serier som Forbrydelsen, Borgen og Broen. Også det nordiske køkken, vores cykelkultur og vores design hitter. Derfor har VisitDenmark gjort en stor indsats for at udvikle unikke historier om bl.a. de temaer. Vi har også øget vores PR-indsats, og det har resulteret i, at vi i samarbejde med vores danske partnere arrangerer flere presseture til Danmark end nogensinde før.”

Ifølge VisitDenmarks markedschef i Storbritannien er presseomtale uvurderlig i forhold til at formidle de mange gode Danmarksfortællinger, da redaktionel omtale har højere troværdighed end traditionel annoncering.

De engelske medier har bl.a. skrevet om storbyferieaktiviteter i København, Bornholm, Danmarks bedste strande fra Skagen i Nordjylland til den danske riviera i Nordsjælland.

I København har væksten i turisme i første halvår været så stor, at omsætningen beregnes til at være over 400 mio. kr. større end i samme periode sidste år, viste tal fra Danmarks Statistik i går. Alene antallet af overnatninger på hoteller mm i hovedstadsregionen har i perioden været ca. 8 pct. højere end i første halvdel af sidste år. Det svarer til næsten ekstra 300.000 overnatninger.