Destination Vesterhavet huser næsten en tredjedel af alle internationale overnatninger i Danmark, oplyser destinationsselskabet. Her er det fra Lyngvig Fyr ved Hvide Sande. Pressefoto: Destination Vesterhavet.

Flest internationale turister i Destination Vesterhavet

Tyske turister stod i november for tre ud af fire overnatninger i kommunerne Varde og Ringkøbing Skjern, der udgør Destination Vesterhavet. Det var en stigning på 175 procent i forhold til 2020.

Destination Vesterhavet var i november det ferieområde i Danmark med flest internationale gæster, skriver destinationsselskabet i en pressemeddelelse.

Tyske turister i navnlig sommer- og feriehuse udgjorde i november knap 74 procent af det samlede antal overnatninger i Varde og Ringkøbing Skjern-kommuner.

Således talte de målbare tyske overnatninger 340.355 ud af destinationens samlede antal kommercielle overnatninger på 460.355. Det er en fremgang i gæstetallet i november på 77 procent i forhold til rekordåret i 2019 – og 175 procent set i forhold til november 2020.

Peer H. Kristensen, direktør i Destination Vesterhavet, siger i pressemeddelelsen: ”Det er meget tilfredsstillende, at vi har fastholdt den positive udvikling hen over efteråret og få tyske gæster til at besøge Destination Vesterhavet helt hen i november.

Vi stræber efter at holde gang i turismen hele året, så attraktioner, butikker, restauranter og overnatningssteder får en kontinuerlig omsætning. Dermed kan de skrue op for helårsarbejdspladserne, hvilket har stor betydning i vores lokalområde,” siger Peer H. Kristensen og tilføjer:

Det gør Destination Vesterhavet til et mere attraktivt sted både at bosætte sig og besøge.”

Distancerer sig fra andre danske destinationer
Destination Vesterhavet distancerer sig markant fra andre danske destinationer i at tiltrække internationale gæster, står der i pressemeddelelsen. I 2021 til og med november kunne destinationen notere over fem millioner udenlandske besøgende.

Det er mere end dobbelt så mange end den næstmest besøgte destination, Destination Nordvestkysten (med kommunerne med kommunerne Hjørring, Holstebro, Jammerbugt, Lemvig og Thisted, red.) med 2,2 internationale overnatninger, skriver Destination Vesterhavet i pressemeddelelsen og tilføjer:

Destination Vesterhavet er således vært for knap en tredjedel af alle internationale overnatninger i Danmark. Ud af de 5.086.898 målbare internationale overnatninger i Destination Vesterhavet, blev de 2.544.311 foretaget i Ringkøbing Skjern Kommune. Det gør Ringkøbing Skjern til den kommune med flest internationale overnatninger i de første elleve måneder af 2021 i hele Danmark. Tallene for hele 2021 er endnu ikke klar.

I Varde Kommune var de målbare kommercielle overnatninger i de første 11 måneder af sidste år på 4,4 millioner. Tallet gør kommunen til Danmarks største turismekommune målt på kommercielle overnatninger.

Med 8.3 millioner overnatninger i 2021 til og med november fastholder Destination Vesterhavet positionen som største ferieområde i Danmark. Destination Nordvestkysten var på andenpladsen med 5,9 millioner overnatninger, mens København holder fast i tredjepladsen med 5,8 millioner overnatninger, oplyser Destination Vesterhavet.

Relaterede artikler:

”Meget på spil efter turbulente år i turistmaskinen”

Lalandia-bygningerne sat til salg

Ny destinationsformand: ”Jeg vil byde op til dans”