Flixbus i Oslo – den store fjernbusoperatør begynder nu også at køre de første indenrigsruter i Norge. PR-foto.

Flixbus vil også køre indenrigsfjernbusser i Norge

Sidst i juni åbner den tyske fjernbusoperatør Flixbus sine første to ruter med fjernbusser i Norge – fra Oslo til henholdsvis Kristiansand og Stavanger. I Danmark betjener Flixbus over 40 byer.

Flixbus har siden 2017 haft en fjernbusrute fra København via Sverige til Oslo – og snart kan rejsende med Fixbus-bussen fra København fortsætte ud i Norge til i første omgang Kristiansand og Stavanger. Fra Oslo til Stavanger på den norske vestkyst er der cirka 500 kilometer, mens der fra Oslo til Kristiansand på sydkysten er over 300 kilometer.

I en pressemeddelelse skriver Flixbus, at selskabet siden 2017 har drevet hurtigbustrafik i Sverige og Danmark, herunder ruten fra København til Oslo. De nye norske busforbindelser er selskabets første indenrigsruter i Norge.

I pressemeddelelsen siger Peter Ahlgren, administrerende direktør for Flixbus i Norden: “Vi er glade for at udvide Flixbus‘ udbud med vores ekspansion i Norge. Med denne lancering tager vi et strategisk og spændende skridt, der supplerer vores eksisterende forretning. Nu kan vi tilbyde et bredere udvalg af rejsemuligheder i Norge.”

Rejsen fortsætter fra Oslo
Flixbus har allerede ruter til og fra Oslo fra Danmark med stop i blandt andet Malmø og Gøteborg. De nye fjernbusruter integreres således med Flixbus’ eksisterende busnetværk, og det giver rejsende fra Danmark, Norge og Sverige adgang til 28 nye norske destinationer, oplyser Flixbus.

Ruten Oslo-Stavanger får op til fem ugentlige afgange med to ture om dagen. På strækningen mellem Oslo og Kristiansand er der fire tur-returafgange om dagen. Alle busser har wi-fi og toilet ombord. I højsæsonen og i forbindelse med helligdage indsættes der flere afgange.

Flixbus, der kører millioner af årlige passagerer på tusindvis af ruter i blandt andet Europa, men for eksempel også i USA og Tyrkiet, har alene i Danmark ni indenrigsruter der betjener mere end 40 byer i Danmark.

 

Relaterede artikler:

Vikingbus lukker fjernbuskoncept i Danmark efter blot et år

1,8 millioner kører årligt med danske fjernbusruter

FlixTrain ser på international togkørsel via Danmark