En Airbus A320 fra tyske Eurowings fløj forleden mod Sardinien, men måtte returnere til Düsseldorf da den italienske lufthavn stadig var lukket. (Arkivfoto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo)

Fløj til lukket lufthavn med to passagerer

Forleden ville Lufthansa-ejede Eurowings genoptage sin rute fra Düsseldorf til Sardinien. Flyet lettede med blot to passagerer, men måtte vende rundt, da lufthavnen ikke var genåbnet efter coronapausen.

Af en eller anden grund optrådte informationen ikke i systemet hos Eurowings om, at Olbia Costa Smeralda Airport-lufthavnen på den italienske middelhavsø endnu ikke er genåbnet.

Det vidste de to piloter på Eurowings Flight EW9844 i hvert fald ikke, da de i lørdags lettede med en Airbus A320 fra Düsseldorf for at flyve de små 1.200 kilometer til øen. Ombord var udover besætningen blot to passagerer.

Først da flyet blev overført til luftrummet kontrolleret af flyvelederne på Sardinien fik de at vide, at Olbia-lufthavnen endnu ikke var genåbnet for passagertrafik, skriver den store italienske avis Corriere Della Sera.

Flyet cirklede i luftrummet i håbet om, at det måtte lande, men det kunne ikke lade sig gøre. Flyet kunne få lov at lande i lufthavnen ved Sardiniens hovedby, Cagliari, men den mulighed takkede flyets kaptajn nej til. I stedet valgte man at returnere til Düsseldorf, en samlet flyvetur på fire timer og ti minutter.

Lufthavn skulle genåbne, men det afviste dommer
CNN Travel har spurgt Eurowings om årsagen til den besynderlige flyvning. En talsmand fra flyselskabet siger: “Corona-virussen har givet nogle uregelmæssigheder i en række af Europas mindre lufthavne, der har været lukket i perioder. Det vælter nu ind med informationer om hvornår lufthavnene er åbne og lukkede, og disse informationer kan med kort varsel erstattes med nye informationer.”

Forvirringen omkring Olbia-lufthavnen menes at stamme fra det italienske transportministerium, der havde meddelt, at lufthavnen ville genåbne den 17. maj. Men den beslutning blev angiveligt afvist af en lokal dommer – der oplyses ikke noget om årsagen til den beslutning, skriver luftfartsbloggen One Mile at a Time og tilføjer, at som det er lige nu er Olbia Costa Smeralda Airport først åben fra den 2. juni.

Iøvrigt ombookede Eurowings begge passagerer på flyvningen, så de på anden vis kunne komme til Sardinien.

Relaterede artikler:

Mundbind erstatter krav om frit flysæde hos Lufthansa

Fremtidsforsker: Her er scenarierne efter krisen

Dansker med incomingbureau i Italien mærker krisen hårdt