Flot start på året hos Cimber Sterling

Der var god nytårsstemning i Sønderborg i går, da trafiktallene for Cimber Sterling blev offentliggjort. Antallet af passagerer steg med 21 procent i forhold til samme måned for et år siden.

I samme periode faldt kapaciteten med tre procent, og belægningsprocenten blev det samme antal procent bedre. I alt rejste 132.636 passagerer med selskabet i januar, og gennemsnitsbelægning er oppe på 58 procent. Det er dog i underkanten for et ruteselskab.

Ser man udelukkende på indenrigstrafikken, hvor Cimber Sterling er en meget aktiv medspiller, gik den frem med hele 37 procent og en forbedret belægning på en enkelt procent.

Til sammenligning faldt indenrigstrafikken hos SAS med 7,6 procent. I dag kommer Norwegians tal, og medmindre danskerne pludseligt er begyndt at rejse vildt meget med indenrigsfly, må Cimber have erobret markedsandele med en så stor fremgang.

Økonomien har det også bedre, fordi yielden (gennemsnitsindtægten) i december steg med 1,29 procent, og RASK med hele 47 procent – sammenlignet med december året før.

 

Skrevet af Ejvind Olesen