Fly kørte af startbanen i Sønderborg

sønderborg-lufthavn-tui-flyLUFTFART: En Boeing B737 fra tyske TUIfly kørte lørdag i lav fart af startbanen i Sønderborg Lufthavn. De 185 passager blev sendt til Hannover med bus og kom af sted med 15 timers forsinkelse. Lufthavnsdirektør roser ansatte.

De 185 passagerer på den næsten fyldte TUIfly Boeing B737-800 fra Sønderborg til Middelhavets største ø, italienske Sicilien, fik lørdag bedre tid end forventet til at lære hinanden at kende.

De skulle rejse med det tyske rejsebureau Neubauer, der havde hyret TUIfly til flyvningen fra Sønderborg til Sicilien.

Efter passagererne var kommet ombord, rullede flyet i lav fart mod lufthavnens enlige start- og landingsbane.

”Men da flyet skulle dreje for at starte, kom det for langt ud til højre, så højre side af hovedlandingsstellets hjul sank halvvejs ned i græsset og styrbords motor ramte landingsbanen,” siger Christian Berg, der tidligere i år blev ny chef for Sønderborg Lufthavn, til standby.dk – hentet efter tre år i spidsen for Odense Lufthavn.

Efter den udramatiske hændelse blev flyet tømt for passagerer, bagage og brændstof for at gøre det lettere, så det kunne trækkes fri.

”Vi kontaktede naturligvis Havarikommissionen og det øvrige beredskab. Senere på lørdagen blev de 185 passagerer kørt i busser til Hannover, hvor de kl. 01 fløj til Sicilien. Klokken 00.30 søndag nat blev flyet trukket frit, assisteret af et team fra TUI i Hamborg, og vi kunne igen erklære lufthavnen åben,” siger Christian Berg og tilføjer: ”Passagererne blev godt behandlet, min organisation ydede et kæmpe stykke arbejde.”

Kaptajnen på TUIfly’et erkendte bagefter, at han havde fejlen for den forkerte manøvre. TUI-flyet står stadig i

Sønderborg Lufthavn.