Arkivfoto fra Aalborg Lufthavn med Primera Air; i Aalborg har flyselskabets konkurs kostet hotelkæden Comwell 180.000 kroner.

Flykonkurs koster dansk hotelkæde 180.000 kroner

Krakkede Primera Air skylder 500 kreditorer i og udenfor Danmark 913 millioner kroner. Kreditorerne mødes næste uge i Sø- og Handelsretten i København.

Den store danske hotelkæde Comwell er en af mange private og offentlige virksomheder med penge til gode hos islandske Primera Air, der ved sin konkurs for to uger siden angiveligt blot havde aktiver for 8,7 millioner kroner.

Ifølge en liste i et bilag i retsbogen fra Sø- og Handelsretten skylder boet efter Primera Air 913 millioner kroner til omkring 500 kreditorer, skriver Avisen.dk – en af posterne er til den store danske hotelkæde Comwell og dets hotel i Aalborg, Comwell Hvide Hus, der har 180.000 kroner til gode hos Primera Air. Foreløbig har Comwell 15 hoteller i Danmark.

STANDBY.dk har i dag, tirsdag, flere gange uden held søgt at træffe ledelsen for Comwell-kæden – blandt andet for at spørge, hvad de 180.000 kroner dækker. Et gæt kan være ubetalte hotelværelser på Comwell Hvide Hus Aalborg for besætningsmedlemmer hos Primera Air.

Mens den nuværende opgørelse for konkursboet efter Primera Air viser gælden på de 913 millioner kroner, kan beløbet dog blive helt anderledes efter et møde onsdag i næste uge, 24. oktober, i Sø- og Handelsretten i København. Her skal det blandt andet besluttes, om der skal vælges en ny kurator til at behandle Primera Airs konkursbo.

Det krakkede islandske flyselskab, der var i familie med det store danske charterrejsebureau Bravo Tours, har den nævnte gæld efter konkursen til blandt andet Comwell på de 180.000 kroner.

Og kreditoren Comwell Hvide Hus Aalborg vil have valgt en ny kurator til at tage sig af konkursboet. Således har advokat Anders Hvidberg Plum fra advokatfirmaet Andersen Partners begæret et såkaldt kuratorvalg på vegne af det firestjernede hotel. Advokaten ønsker ikke at uddybe over for avisen Danmark, hvorfor der ønskes et kuratorvalg. ”Det vil jeg gerne vende tilbage med efter mødet i skifteretten,” siger han.

Skyldte også penge til Dansk Røde Kors
Blandt de 500 største kreditorer efter Primera Air nævner Avisen.dk leasingselskabet Aviation Capital Group med et krav på 28 millioner kroner, et skattedepartement i England, HM Revenue and Customs, der har et krav på 13,6 millioner kroner og Den Europæiske Organisation for Luftfartens Sikkerhed, Eurocontrol Brussels, med et krav på knap 13 millioner kroner.

Blandt de danske kreditorer er foruden Comwell også Dan Taxi, Gjensidige Forsikring, Dansk Røde Kors og Erhvervsstyrelsen.

Primera Air, der angiveligt fortsatte med at sælge seat only-flybilletter til sine afgange fra Danmark nærmest frem til konkursen, har også kostet Rejsegarantifonden ikke endnu ikke opgjort beløb. Rejsegarantifonden har brugt mange penge til at få transporteret flere tusinde strandede passagerer med returbilletter til Danmark hjem fra destinationer i navnlig Sydeuropa, da deres returbilletter med Primera Air var ubrugelige efter konkursen.

Relaterede artikler:

Flykonkurs giver navneskifte i rejsekoncern

Mange tusinde ramt af flykonkurs

Comwell på vej med 800 nye hotelværelser