FlyNiki lukker 14 ruter

Airberlins østrigske datterselskab FlyNiki nedlægger 13 europæiske flyruter fra den 30. januar og fra slutningen af marts lukker den daglige flyvning mellem Wien og Abu Dhabi.

Ifølge FlyNikis talsperson Milene Platzer er lukningerne led i selskabets planer om etablering af et nyt leisure flyselskab med base i Wien. Det nye selskab, der skal have myndighedernes godkendelse, skal for 25% ejes af Abu Dhabi baserede Etihad Aviation Group og for 24,8% af tyskejede TUI Group, mens de resterende 50,2% skal ejes af en østrigsk virksomhed for at sikre østrigsk aktiemajoritet for at bevare de internationale licenser.

Det nye flyselskab skal drive fly fra TUI Groups TUIfly og fra FlyNiki. Det er planen at benytte 63 fly til point-to-point ruter i det europæiske turistmarked. Flåden rummer 41 Boeing 737 fra TUIfly og FlyNikis flåde på 22 Airbus, som skal ’harmoniseres til en ren Airbus A321 flåde’.

De lukkede europæiske ruter fra Wien går til Stockholm, Hamburg, Hannover, Barcelona, Madrid, Valencia, Nice, Paris, Zürich, Rom, Milano, Alicante og Malta.