FlyNiki lukker 14 ruter

Airberlins østrigske datterselskab FlyNiki nedlægger 13 europæiske flyruter fra den 30. januar og fra slutningen af marts lukker den daglige flyvning mellem Wien og Abu Dhabi.

Ifølge FlyNikis talsperson Milene Platzer er lukningerne led i selskabets planer om etablering af et nyt leisure flyselskab med base i Wien. Det nye selskab, der skal have myndighedernes godkendelse, skal for 25% ejes af Abu Dhabi baserede Etihad Aviation Group og for 24,8% af tyskejede TUI Group, mens de resterende 50,2% skal ejes af en østrigsk virksomhed for at sikre østrigsk aktiemajoritet for at bevare de internationale licenser.

Det nye flyselskab skal drive fly fra TUI Groups TUIfly og fra FlyNiki. Det er planen at benytte 63 fly til point-to-point ruter i det europæiske turistmarked. Flåden rummer 41 Boeing 737 fra TUIfly og FlyNikis flåde på 22 Airbus, som skal ’harmoniseres til en ren Airbus A321 flåde’.

De lukkede europæiske ruter fra Wien går til Stockholm, Hamburg, Hannover, Barcelona, Madrid, Valencia, Nice, Paris, Zürich, Rom, Milano, Alicante og Malta.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.