Flyrejser stiger i Kina

Mens resten af verden lider under faldende passagertal, kunne Kina torsdag fortælle at antallet af passagerer i løbet af de fire første måneder af indeværende år steg med 14 pct., mens fragtvolume faldt med 11 pct. De kinesiske flyselskaber havde i tidsrummet 71,4 mio. passagerer. ”Jeg tror at vi har set bunden i februar”, siger Yang Guoqing, der er vicedirektør i det kinesiske luftfartsdirektorat. Kinas næststørste flyselskab efter China Southern Airlines, Air China, regner i år med at nå et overskud. Selskabet fik i 2008 sit første underskud siden børsnoteringen i 2004 i år.

Skrevet af Klaus Givskov

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.