Brussels Airlines’ seneste særmalede fly er en Airbus A320 med i alt 19 smølfer – tegneserien Smølferne stammer fra Belgien. Foto: Brussels Airlines

Flyselskab klar med flyvende smølfer

Brussels Airlines har netop præsenteret endnu et fly med en særbemaling – en hyldest til den belgiske tegneserie Smølferne, der i år fejrer 60 års fødselsdag.

Den belgiske tegneserie Smølferne skal frem til 2023 flyve på en Airbus A320 fra det belgiske Star Alliance-medlem. Brussels Airlines’ seneste særmalede fly har fået navnet Aerosmurf – ”smurf” er det engelske navn for en smølf og det er i år 60 år siden tegneserien om smølferne begyndte at udkomme. Flyet Aerosmurf er en hilsen til et smølfe-album om en lille smølf, der drømmer om at flyve. Han prøver flere ideer, men først da smølfen bygger sit eget fly, kommer drømmen på vingerne.

Da Brussels Airlines sidste år bad offentligheden om forslag til særbemalingen af endnu et fly kom der over 1.400. Efter vinderforslaget var valgt – designet af italienske Marta Mascellani, hvis bror iøvrigt er pilot hos Brussels Airlines – blev der brugt to uger i malerhangaren. Der blev i den tid malet 19 smølfefigurer på flyet – hvilket blandt andet krævede brug af 28 farver og 420 liter maling.

Brussels Airlines har fire andre fly i særbemaling. De hylder henholdsvis den nok mest berømte belgiske tegneseriefigur, Tintin, den surrealistiske belgiske maler Rene Magritte, det belgiske fodboldlandshold, mens det sidste er en reklame for den belgiske musikfestival Tomorrowland i byen Boom

Får kvinde som koncernchef
Brussels Airlines, der er ejet af Lufthansa, får i øvrigt 1. april en kvinde som koncerndirektør. Tyske Christina Foerster bliver den første kvinde i spidsen for et flyselskab i Lufthansa Group. Hun er 47-år og kom til Lufthansa i 2002, hvor hun blandt andet har været Senior Vice President Network & Partner Management Hub Airlines hos Lufthansa. Christina Foerster landede i Brussels Airlines i oktober 2016 som chef for flyselskabets kommercielle afdeling.

Selve Brussels Airlines har 3.500 medarbejdere og 51 fly, hvor Airbus A330 er flagskibet. De flyver ca. 300 daglige flyvninger til 90 destinationer i Europa, 25 i Afrika, tre i Nordamerika samt Tel Aviv og indiske Mumbai.

Relaterede artikler:

Lufthansa Gruppen markerer international kvindedag

Brussels Airlines siger farvel til lille arbejdshest

Tintin på vingerne hos Brussels Airlines