Kvindelige piloter i cockpittet på en Airbus A380 fra Lufthansa.

Lufthansa Gruppen markerer international kvindedag

8. marts er Kvindernes Internationale Kampdag – i år fejrer Lufthansa Group det ved at sende seks fly med kun kvinder i besætningerne til Berlin. Lufthansa-flyvning til USA og Brussels Airlines-afgang til Afrika har også rene kvindebesætninger.

Torsdag morgen flyver Austrian Airlines, Brussels Airlines, Germanwings, Lufthansa og Swiss seks fly til den tyske hovedstad, hvor der kun er kvinder i besætningerne. Flyene afgår mod Berlin fra Bruxelles, Frankfurt, Køln, München, Wien og Zürich.

Lufthansas Airbus A380-flyvning i dag, torsdag, fra Frankfurt til Houston i Texas har en ren kvindelig besætning. Klik på billedet for at se det i stort format.

Ligeledes har Lufthansas afgang torsdag fra Frankfurt til Houston, en Airbus A380-dobbeltdækker flight LH440, kun kvinder i besætningen.

Under flyvningen til byen i Texas præsenteres inflight konferencemuligheden Lufthansa FlyingLab af, naturligvis, kvindelige digitale eksperter. Via FlyingLab kan der holdes en slags konference ombord på flyet, som interesserede passagerer på flyvningen kan tilkoble sig. FlyingLab-konceptet skal videre til verdens største festival for interaktiv marketing, film og musik, South by Southwest (SXSW), der årligt holdes i Texas’ hovedstad, Austin, oplyser Lufthansa.

30 år med kvinder i cockpit hos Lufthansa
Det er i år 30 år siden, at Lufthansa for første gang fik kvinder som piloter – dengang var der blot to. I dag er en ud af 20 Lufthansa-piloter kvinder – til sammenligning er 80 procent af kabinepersonalet hos Lufthansa kvinder.

Star Alliance-medlemmet har naturligvis også kvindelige kaptajner – og har fået godkendt ordet “Kapitänin” af det tyske sprognævn, Gesellschaft für deutsche Sprache.

Kvinde bliver koncernchef i Brussels Airlines
Brussels Airlines, der ejes af Lufthansa, markerer også Kvindernes Internationale Kampdag. Udover flyvningen fra Bruxelles til Berlin har Brussels Airlines’ flyvning i dag til Abidjan i Elfenbenskysten og videre til Accra i Ghana også ren kvindelig besætning.

Hos det belgiske flyselskab er ti procent af dets piloter kvinder – det er en af de højeste procentsatser i branchen, oplyser Brussels Airlines og tilføjer, at gennemsnittet i luftfarten er at tre procent af piloterne hos flyselskaberne er kvinder.

Christina Foerster bliver hos Brussels Airlines første kvinde i spidsen for et flyselskab i Lufthansa Group. Klik på billedet for at se det i stort format.

Fra 1. april får Brussels Airlines i øvrigt en kvinde som koncerndirektør, tyske Christina Foerster bliver den første kvinde i spidsen for et flyselskab i Lufthansa Group. Den 47-årige Christina Foerster kom til Lufthansa i 2002 og har blandt andet været Senior Vice President Network & Partner Management Hub Airlines hos Lufthansa. Hun kom til Brussels Airlines i oktober 2016 som chef for flyselskabets kommercielle afdeling.

Relaterede artikler:

Lufthansa markerede kvindernes kampdag

Ny passagerrekord i München

8.000 nye medarbejdere til flyselskab i 2018

Brussels Airlines flyver videre

x

Læs Også

Cathay Pacific med ny Hong Kong-lounge

Når Cathay Pacific starter med direkte flyvninger fra København til Hong Kong kan de rejsende benytte den nye The Deck-lounge i Hong Kong.

Cypern mødte rejsebureauerne

Cobalt Air og Cyperns turistorganisation havde i denne uge sat danske rejsebureauer i stævne til en præsenation af den nye flyrute til Larnaca.

Billige flybilletter i påsken

Der er rift om de billige flybilletter i påskeferien. Alligevel er det stadig muligt at komme billigt afsted, viser et pristjek foretaget af Travelmarket.dk.

Turkish Airlines har nu over 300 destinationer

Det tyrkiske Star Alliance-medlem var i forvejen det flyselskab i verden med ruter til flest lande. Men åbningen af sin destination nummer 301 betjener Turkish Airlines nu 121 lande.

London-lufthavn vil være endnu større

Londons tredjestørste lufthavn forventer inden for 10 år at øge sit passagertal med otte millioner. Stansted vil også tiltrække flere oversøiske ruter til blandt andet Kina og USA.

Air Serbia kan miste storaktionær

Etihad Airways kan være på vej til at trække den økonomiske støtte til det serbiske flyselskab. Etihad var tidligere storaktionær i blandt andet airberlin og Alitalia.