Kvindelige piloter i cockpittet på en Airbus A380 fra Lufthansa.

Lufthansa Gruppen markerer international kvindedag

8. marts er Kvindernes Internationale Kampdag – i år fejrer Lufthansa Group det ved at sende seks fly med kun kvinder i besætningerne til Berlin. Lufthansa-flyvning til USA og Brussels Airlines-afgang til Afrika har også rene kvindebesætninger.

Torsdag morgen flyver Austrian Airlines, Brussels Airlines, Germanwings, Lufthansa og Swiss seks fly til den tyske hovedstad, hvor der kun er kvinder i besætningerne. Flyene afgår mod Berlin fra Bruxelles, Frankfurt, Køln, München, Wien og Zürich.

Lufthansas Airbus A380-flyvning i dag, torsdag, fra Frankfurt til Houston i Texas har en ren kvindelig besætning. Klik på billedet for at se det i stort format.

Ligeledes har Lufthansas afgang torsdag fra Frankfurt til Houston, en Airbus A380-dobbeltdækker flight LH440, kun kvinder i besætningen.

Under flyvningen til byen i Texas præsenteres inflight konferencemuligheden Lufthansa FlyingLab af, naturligvis, kvindelige digitale eksperter. Via FlyingLab kan der holdes en slags konference ombord på flyet, som interesserede passagerer på flyvningen kan tilkoble sig. FlyingLab-konceptet skal videre til verdens største festival for interaktiv marketing, film og musik, South by Southwest (SXSW), der årligt holdes i Texas’ hovedstad, Austin, oplyser Lufthansa.

30 år med kvinder i cockpit hos Lufthansa
Det er i år 30 år siden, at Lufthansa for første gang fik kvinder som piloter – dengang var der blot to. I dag er en ud af 20 Lufthansa-piloter kvinder – til sammenligning er 80 procent af kabinepersonalet hos Lufthansa kvinder.

Star Alliance-medlemmet har naturligvis også kvindelige kaptajner – og har fået godkendt ordet “Kapitänin” af det tyske sprognævn, Gesellschaft für deutsche Sprache.

Kvinde bliver koncernchef i Brussels Airlines
Brussels Airlines, der ejes af Lufthansa, markerer også Kvindernes Internationale Kampdag. Udover flyvningen fra Bruxelles til Berlin har Brussels Airlines’ flyvning i dag til Abidjan i Elfenbenskysten og videre til Accra i Ghana også ren kvindelig besætning.

Hos det belgiske flyselskab er ti procent af dets piloter kvinder – det er en af de højeste procentsatser i branchen, oplyser Brussels Airlines og tilføjer, at gennemsnittet i luftfarten er at tre procent af piloterne hos flyselskaberne er kvinder.

Christina Foerster bliver hos Brussels Airlines første kvinde i spidsen for et flyselskab i Lufthansa Group. Klik på billedet for at se det i stort format.

Fra 1. april får Brussels Airlines i øvrigt en kvinde som koncerndirektør, tyske Christina Foerster bliver den første kvinde i spidsen for et flyselskab i Lufthansa Group. Den 47-årige Christina Foerster kom til Lufthansa i 2002 og har blandt andet været Senior Vice President Network & Partner Management Hub Airlines hos Lufthansa. Hun kom til Brussels Airlines i oktober 2016 som chef for flyselskabets kommercielle afdeling.

Relaterede artikler:

Lufthansa markerede kvindernes kampdag

Ny passagerrekord i München

8.000 nye medarbejdere til flyselskab i 2018

Brussels Airlines flyver videre

x

Læs Også

Ny EU-dom øger flypassagerers ret ved strejker

Trafikstyrelsen i Danmark må ændre praksis efter ny dom fra EU-Domstolen om at strejke hos flypersonale alligevel ikke er en ”usædvanlig omstændighed” – og at passagererne derfor har krav på kompensation.

Klar med snacks og drikkevarer i lufthavnsgate

Hamborgs Lufthavn tester i denne tid nyt servicekoncept, hvor passagerer inden afrejse online kan bestille morgenmad og drikke til levering i gaten.

5.500 heste på vingerne i Schiphol

Ifølge den hollandske storlufthavn er heste den type pattedyr, Schiphol har flest af om året. Og afhængig af, hvad ejeren vil betale, kan de flyve på economy, business eller first class…

Landshold på indflyvning til Rusland

I disse dage ankommer hovedparten af de 32 landshold der skal spille VM-slutrunden i fodbold, der begynder på torsdag.

LOT fejrer polsk selvstændighed med særmalet Dreamliner

I år er det 100 år siden Polen atter blev uafhængigt. Det markerer det polske Star Alliance-medlem med en Boeing B787 Dreamliner i særlig bemaling til sine langruter.

Air Canada og Air China i kæmpe joint venture

De skal i fremtiden dele en omsætning på forventelig seks til syv milliarder kroner på trafik mellem Kina og Canada. Forhandlinger har stået på i fire år.