Lina Nordlander er ny nordisk ansvarlig for Brussels Airlines og Eurowings, begge er ejet af Lufthansa.

Flyselskab klar med ny nordisk chef

Brussels Airlines sætter navn på den nye chef, der også skal vise flaget for Lufthansa-ejede Eurowings i Norden. Lina Nordlander var senest salgschef for airberlin i Danmark.

44-årige svenske Lina Nordlander er netop tiltrådt som Business Development Manager Nordics for såvel Brussels Airlines som Eurowings – begge flyselskaber ejes af Lufthansa Gruppen.

Lina Nordlander afløser i sit nye job danske Helle Lydum Pedersen, der efter 15 år hos Brussels Airlines, senest som nordisk chef for det belgiske flyselskab, valgte at opsige sin stilling. Se link til “Kendt chef forlader flyselskab” under denne artikel.

Til STANDBY.dk siger Lina Nordlander: ”I mit nye job er jeg del af Lufthansa Group og har kontor hos Lufthansa ved Københavns Lufthavn. Jeg skal blandt andet være en støttefunktion for Lufthansas nordiske salgsteam ved navnlig at repræsentere Brussels Airlines og Eurowings.”

Lina Nordlander, der kom til airberlin i 2012, var frem til flyselskabets krak sidste efterår salgschef for airberlin i Danmark. Hun kom til det tyske flyselskab fra stilling som salgschef i Danmark for rekrutteringsfirmaet Proffice, men kendte rejsebranchen fra syv år hos Radisson SAS i København og Oslo, hvor hun arbejdede med salg og marketing.

Et skridt i en lidt anden retning
”Det nye job hos Lufthansa med Brussels Airlines og Eurowings bliver meget spændende og er et skridt i en lidt anden retning end jeg havde hos airberlin, hvor det primært var en salgsstilling. Brussels Airlines har mange spændende destinationer, på langruterne ikke mindst til Afrika, mens Eurowings ekspanderer kraftigt i denne tid – blandt andet ved at åbne ruter til USA,” siger Lina Nordlander, der får en del rejseaktivitet i sit nye job for at besøge kunder i Norden og Baltikum.

Lina Nordlander har været uden arbejde siden konkursen i airberlin – men kom for nylig i kontakt med Brussels Airlines og Eurowings. ”Herefter gik det meget hurtigt,” siger hun og tilføjer, at hun får god brug for sine mange sprog i det nye arbejde. Udover modersmålet svensk, taler Lina Nordlander, der bor med sin familie i Malmø, også dansk, engelsk, tysk, fransk og spansk.

Relaterede artikler:

Kendt chef forlader flyselskab

Sidste flyvning med airberlin

Verden fik 3.524 nye flyruter sidste år