Flyselskab klar med skrabet billet til business class

Finnair har netop lanceret Business Light. En billig billet med et sæde på business class, men ellers ikke med nævneværdige fordele.

Det er blevet lidt billigere at få plads på business class hos Finnair. Men når der købes det billigere sæde på Business Light er til gengæld en række af de øvrige fordele, der normalt er forbundet med et sæde på Oneworld-medlemmets bedste klasse, skåret væk.

Business Light kalder Finnair det nye produkt, der kommer til at stå ved siden af Business Classic og Business Flex. Skulle man have lyst til ekstra bekvemmeligheder på sin light-billet, er der mulighed for at tilkøbe flere ydelser.

”Der er et stigende behov for at personalisere rejseoplevelsen, og vores nye billettyper giver muligheder for at skræddersy sin rejse,” siger Ole Orvér,  salgs- og marketingdirektør hos Finnair, i en pressemeddelelse.

Tænkt til de fritidsrejsende
Ifølge selskabet er Business Light en billettype, der er designet specielt til fritidsrejsende, der ønsker at rejse let og overkommeligt, mens de nyder komforten ved at sidde på business class. Billettypen vil være en mulighed på alle ruter i Europa og Mellemøsten og på de fleste af langdistanceruterne.

Business Light inkluderer håndbagage (to tasker på samlet ti kilo), mens mulighederne for priority check-in, priority security, priority boarding og loungeadgang er skåret væk. Det samme er adgangen til internet ombord.

Har man købt en classic- eller flex-billet, er det ydelser, man har adgang til. Ligesom man med disse billettyper kan medbringe to kufferter på hver 32 kilo.

Til gengæld kan man på med en light-billet glæde sig over, at få serveret mad og drikke på ruterne til destinationer i Europa og Mellemøsten.

Noget billigere
Prismæssigt er der noget at spare. En Finnair-billet fra København til Helsinki den 8. juli koster for eksempel 1.294 kroner  på light, 1.703 kroner på classic og 2.149 kroner på flex.

Skulle man have lyst til at flyve med Finnair fra København til Hongkong via Helsinki den 7. juli, koster det 10.111 kroner på light, 11.541 kroner på classic og 14.602 på flex.

Relaterede artikler:

Meget langsom passagervækst hos Finnair

Finnair udvider mulighed for at rejse i coronatiden

Hackede flyselskab og fløj gratis på business class