Fra den 11. maj vil Finnair også acceptere dokumentation for, at flypassagerer til Finland har påbegyndt deres vaccination med en anerkendt vaccine. Pressefoto fra Finnair: Woodpecker.

Finnair udvider mulighed for at rejse i coronatiden

Mens det finske flyselskab hidtil har krævet en negativ coronatest af dets passagerer til Finland, vil Finnair fra 11. maj også acceptere bevis på, at passageren har fået første vaccinestik.

I stedet for at fremvise en negativ coronatest eller bevis for, at man har været smittet med coronavirussen, vil Finnair nu også acceptere bevis for, at rejsende til selve Finland er påbegyndt eller endnu bedre har afsluttet sin vaccinering.

Det gælder for alle vacciner godkendt af enten verdenssundhedsorganisationen World Health Organisation eller den europæiske lægemiddelstyrelse, European Medical Agency

Det skriver det finske Oneworld-medlem i en pressemeddelelse.

Det nye tiltag træder i kraft fra 11. maj, oplyser flyselskabet. Kravet om enten en negativ coronatest eller snart også bevis på påbegyndt vaccinering gælder flypassagerer, der rejser med Finnair til selve Finland. Finnair-passagerer, der blot skal i transit i Helsinki-lufthavn og derfra videre med flyselskabet til for eksempel en af Finnairs andre destinationer i og udenfor Europa, er ikke omfattet af kravet om bevis for coronatest.

Passagererne behøver ikke at være færdigvaccineret mod den kinesiske coronavirus, men skal blot kunne dokumentere, at deres vaccination er påbegyndt med første stik.

Børn under 16 år skal ikke have corona-certifikat
Finnair skriver, at muligheden for at kunne bruge dokumentation for påbegyndt coronavaccination skyldes nye muligheder og retningslinjer fra de finske sundhedsmyndigheder, Finnish Institute of Health and Welfare.

Ydermere vil Finnair fra den 11. maj også undlade at kræve dokumentation for at unge under 16 år er blevet testet. Men flyselskabet anbefaler stadig, at unge mellem 12 og 15 år møder op i afgangslufthavnen med en frisk negativ coronatest. Dermed skal de ikke kontrolleres ved ankomsten til for eksempel Helsinki-lufthavnen.

”Vaccinerne er ved at vise deres værdi i kampen mod pandemien, og vaccinecertifikater vil spille en nøglerolle i forbindelse med EU’s kommende coronapas, EU Digital Green Certificate, for blandt andet at sikre sundheden for de rejsende og personale i lufthavne, fly og så videre,” siger Kimmo Ketola, der er medicinsk direktør hos Finnair, og tilføjer:

”Sandsynligheden for at en færdigvaccineret rejsende bliver smittet med coronavirus eller overfører virussen til andre er meget begrænset.”

Relaterede artikler:

Karantæne er største stopklods for danske turister

Finnair-underskud på 3,9 milliarder kroner

”Årets bedste nyhed fra EU”