Flyselskab lover kvinder ikke får midtersædet

Vistara Airbus A320

LUFTFART: For at undgå mulig sexchikane ombord lover flyselskab at kvinder, der rejser alene, ikke vil få et midtersæde. Ligeledes kan de kvindelige passagerer blive ledsaget i ankomstlufthavnen til en autoriseret taxa.

Det indiske indenrigsflyselskab Vistara vil gøre sit for at beskytte kvindelige passagerer. Det har søsat en række initiativer for at forebygge eventuel sexchikane fra f.eks. mandlige passagerer.

Vistara, der har hovedkontor i Indiens hovedstad, New Delhi, sørger bl.a. nu for, at kvinder, der rejser alene, ikke får et midtersæde. Og ved ankomsten kan kvinderne få hjælp med bagagen og blive eskorteret af flyselskabets personale til en autorisere taxa.

Vistara siger, at dets Woman Flyer-program skal give flere kvinder lyst til at rejse og være trygge, skriver CNN.

Mens Vistara foreløbig kun flyver indenrigs i Indien har det planer om også at åbne internationale ruter – og det også på disse vil tilbyde solo-rejsende kvinder at de ikke får et midtersæde.

CNN skriver, at Indien har et problem når det gælder kvinders sikkerhed. For at komme noget af det til livs har landet bl.a. indført togvogne og busser kun for kvinder og børn.

Vistara, der åbnede for to år siden, er et joint venture mellem den indiske koncern Tata Sons og Singapore Airlines.