Flyselskab ønsker bevæbnet vagt på rute til København

LUFTFART: Der bliver ingen flyvninger i april fra iransk flyselskab til København. I mellemtiden søger iranske myndigheder dansk tilladelse til bevæbnet air marshal på fly til Københavns Lufthavn.

Først til maj ’forventer’ Mahan Air at genoptage sin rute til København – med op til tre fly om ugen, erfarer standby.dk

Tidligere denne måned stoppede Mahan Air sin ugentlige flyvning fra Teheran til København – angiveligt fordi sikkerhedspersonale i Københavns Lufthavn ved rutinetjek af Mahan-flyet mødte en muligvis bevæbnet iransk air marshal.

Det fik de danske myndigheder til at understrege overfor Mahan Air, at dette ikke var tilladt uden en tilladelse, der angiveligt skal gives på ministerniveau. Derfor suspenderede flyselskabet sin rute til København – og havde i fredags møde med Trafikstyrelsen om problematikken.

Nu erfarer standby.dk, at Mahan Air fra maj ’forventer’ at genåbne ruten mellem Teheran og København, der startede i juni sidste år, med tre fly om ugen.

Der er til højsæsonen booket omkring 40.000 passagerer på ruten, mange fra Kina, og Mahan Air er ivrig for at genåbne ruten.

De berørte passagerer ud af Danmark forsøges ombooket til andre flyselskaber, bl.a. tyrkiske Atlas Global, der flyver flere gange om ugen mellem København og Istanbul og derfra videre til Teheran.