Flyselskaber får flere vikarer

6
OSM Aviation Groups team i Danmark, forrest til venstre Lise Lunding og Aase Mikkelsen. Bagest Caroline Runesson og Gitte Leonce.
OSM Aviation Groups team i Danmark, forrest til venstre Lise Lunding og Aase Mikkelsen. Bagest Caroline Runesson og Gitte Leonce.

LUFTFART: Mens det norske Total Crew Management selskab, OSM Aviation Group, i dag har ca. 2.000 piloter og navnlig kabineansatte i sin stald, tror selskabets danske driftsdirektør tallet om få år er fordoblet.

OSM Aviation skaffer i dag primært kabinepersonale til Norwegian og Finnair, men har også andre, mindre flyselskaber blandt kunderne. Og kunderne, tror driftsdirektør, COO, Aase Mikkelsen, vil der komme flere af.

”I dag er ca. 2.000 piloter og navnlig kabineansatte beskæftiget af os med fast løn. De er ikke vikarer, men fuldtidsansat hos os. Flyselskaber kan i højsæsoner have brug for mere flyvende personale, som de ikke kan beskæftige i lavsæsonen. På sigt kan vi i perioder, hvor det er lavsæson for ét flyselskab, udstationere personale hos et selskab med højsæson.”

Det sagde Aase Mikkelsen i fredags til standby.dk, da OSM Aviation Group, havde housewarming i sine nye lokaler i København. Hun har tidligere været bl.a. basechef for kabinepersonalet hos SAS i Københavns Lufthavn samt personaledirektør for SAS i Danmark.

Mens OSM Aviation Group i dag har 2.000 på lønningslisten, forventer Aase Mikkelsen at tallet er steget til 5-7.000 inden for ca. fem år. Mens hovedparten af OSM’s piloter er fra Europa, kommer kabinepersonalet primært fra USA, Norden og Asien.

Sammen med Aase Mikkelsen har også Gitte Leonce, som Director Cabin Crew, og Lise Lunding med titel af Director Training kontor i de nye lokaler i København.

Begge har fortid som flyvende som administrativ ansat hos SAS i Danmark. Ligeledes er Caroline Runesson ansat som ansvarlig for OSM Aviations kontor i Danmark. Under dette hører bl.a. 120 kabineansatte, der flyver for Norwegian.

Som noget nyt forventer OSM Aviation snart myndighedsgodkendelse i Danmark til omfattende pilottræning.

Foreløbig har OSM Aviation kontorer i 14 lande – det næste bliver Italien.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

6 Comments on "Flyselskaber får flere vikarer"

Notify of
avatar
Insider
Insider

Trist udvikling… ingen skam…

Daniel
Daniel

Hvor dejligt i har været med i de gode dage hos SAS, mens i nu prøver at trække hele branchen ned med jeres lavtlønspersonale fra Asien. “De er ikke vikarer, men fuldtidsansat hos os”….. Mage til bræk skal man lede længe efter, jo i giver måske jeres personale timer nok til at de kan kalde det et fuldtidsjob, men fakta er at i kan smide folk på porten fra den ene dag til den anden. Noget norwegian med glæde gør brug af. Tragisk

Knud Rasmussen
Knud Rasmussen

Ja – det er jo bare en spiral mod bunden. Kedeligt at nogle mennesker spinder guld på det. Hvor mange havarier skal vi se på grund af dårlig uddannelse, sprogforbistring og dårlig CRM. Når hertil så lægges dårlig løn og arbejsforhold kan man kun græmmes.

Ole
Ole

Kedelig udvikling at lavkvalitetsselskaber som først og fremmest Norwegian og Ryanair nægter flere og flere folk nogen som helat form for tryghed i ansættelsen, ved at i stadig stigende grad benytte vikarbureauer som OSM

Hans Erikssen

Utroligt mangel på etik og moral fra tidligere SAS ansatte Aase Mikkelsen og Gitte Leonce. Trust for flysikkerheden. Alle undersøgelser viser at vikaransatte giver markant lavere flysikkerhed. B.la. på grund af manglende lyst til at sygemelde sig.

Bick Rowen
Bick Rowen

The OSM Aviation business model is to general social dumping and capture a portion of that difference for itself. Quite shameful to build a career off of lowing flight and cabin crew living employment conditions.

wpDiscuz