Flyselskaber får flere vikarer

OSM Aviation Groups team i Danmark, forrest til venstre Lise Lunding og Aase Mikkelsen. Bagest Caroline Runesson og Gitte Leonce.

OSM Aviation Groups team i Danmark, forrest til venstre Lise Lunding og Aase Mikkelsen. Bagest Caroline Runesson og Gitte Leonce.

LUFTFART: Mens det norske Total Crew Management selskab, OSM Aviation Group, i dag har ca. 2.000 piloter og navnlig kabineansatte i sin stald, tror selskabets danske driftsdirektør tallet om få år er fordoblet.

OSM Aviation skaffer i dag primært kabinepersonale til Norwegian og Finnair, men har også andre, mindre flyselskaber blandt kunderne. Og kunderne, tror driftsdirektør, COO, Aase Mikkelsen, vil der komme flere af.

”I dag er ca. 2.000 piloter og navnlig kabineansatte beskæftiget af os med fast løn. De er ikke vikarer, men fuldtidsansat hos os. Flyselskaber kan i højsæsoner have brug for mere flyvende personale, som de ikke kan beskæftige i lavsæsonen. På sigt kan vi i perioder, hvor det er lavsæson for ét flyselskab, udstationere personale hos et selskab med højsæson.”

Det sagde Aase Mikkelsen i fredags til standby.dk, da OSM Aviation Group, havde housewarming i sine nye lokaler i København. Hun har tidligere været bl.a. basechef for kabinepersonalet hos SAS i Københavns Lufthavn samt personaledirektør for SAS i Danmark.

Mens OSM Aviation Group i dag har 2.000 på lønningslisten, forventer Aase Mikkelsen at tallet er steget til 5-7.000 inden for ca. fem år. Mens hovedparten af OSM’s piloter er fra Europa, kommer kabinepersonalet primært fra USA, Norden og Asien.

Sammen med Aase Mikkelsen har også Gitte Leonce, som Director Cabin Crew, og Lise Lunding med titel af Director Training kontor i de nye lokaler i København.

Begge har fortid som flyvende som administrativ ansat hos SAS i Danmark. Ligeledes er Caroline Runesson ansat som ansvarlig for OSM Aviations kontor i Danmark. Under dette hører bl.a. 120 kabineansatte, der flyver for Norwegian.

Som noget nyt forventer OSM Aviation snart myndighedsgodkendelse i Danmark til omfattende pilottræning.

Foreløbig har OSM Aviation kontorer i 14 lande – det næste bliver Italien.