Også hos Iberia står mange fly i denne tid stille, men selskabet gennemfører dog stadig nogle særflyvninger for at bringe strandede statsborgere hjem til Spanien. Pressefoto: Iberia.

Flyselskaber har 23 særfly under coronakrisen

Iberia har eller står foran at gennemføre 23 særflyvninger i og udenfor Europa. Ligeledes har det spanske flyselskab flere gange været i Singapore for at hente medicinske nødforsyninger.

Iberia har i forbindelse med coronakrisen og på opgave for det spanske udenrigsministerium hentet blandt andet 6.000 strandede spanske statsborgere hjem fra for eksempel Algeriet, Argentina, Colombia, den Dominikanske Republik i Caribien, Ecuador, Japan, Marokko, Panama, Peru, Polen, Senegal og Uruguay.

Siden der i midten af marts blev erklæret undtagelsestilstand i Spanien med blandt andet lukkede grænser, er over 70.000 fløjet med de sidste normale Iberia-ruteflyvninger til Spanien fra for eksempel USA, Mexico, Cuba, Costa Rica, Brasilien og Chile.

Udover de 23 særflyvninger for at bringe strandede spanske statsborgere hjem fra udlandet, har Iberia i samarbejde med Iberia Cargo gennemført syv flyvninger for de spanske myndigheder til Shanghai for at hente medicinske forsyninger, skriver Iberia i en pressemeddelelse.

Ligeledes har Iberia udlånt udstyr fra lufthavnen i Barcelona til Fira-kongrescentret i byen, hvor der er oprettet et midlertidigt hospital. Iberia har også i såvel Bruxelles som München hentet respiratorer til intensivafdelingerne på fem hospitaler i Madrid.

Spanien hårdest ramt i Europa
De nyeste tal fra hjemmesiden worldometers.info/coronavirus, der løbende opdaterer status for verdens lande, viser onsdag formiddag dansk tid, at alene i Spanien, det lige nu hårdest ramte land i Europa, er der næsten 85.000 smittede og dødstallet har passeret 14.000. I Spanien er over 3.00 indbyggere for hver én million smittet, mens tallet til sammenligning for Danmark er 930 for hver én million indbyggere.

Under normale omstændigheder har Oneworld-medlemmet Iberia ruter til 135 lufthavne i 47 lande verden over. Sammen med sit datterselskab Iberia Express og sin franchisepartner Iberia Regional/Air Nostrum flyver Iberia normalt omkring 600 daglige flyvninger med koncernens 140 passagerfly.

Relaterede artikler:

Dansk rejsebureau på vej med flere særflyvninger

Qatar Airways øger ejerandel til 25 procent i IAG