Fødselsesturisme til USA i vanskeligheder

REFRESH_CHINA_HEADERBARSELPENGE: Flere amerikanske hoteller er sammen med kinesiske rejsebureauer med til at arrangere turisme for gravide til USA for mellem 15.000 og 50.000 dollar for en sådan pakkerejse. Forsøg på at stoppe trafikken.

I håb om, at deres nyfødte skal få amerikansk statsborgerskab, sætter gravide kinesiske kvinder kursen mod USA og kommer ind via Hawaii eller Las Vegas. Kvinderne er ved hjælp af kinesiske agenter instrueret i, hvordan de skal slippe igennem pas-og visumkontrol. Og flere amerikanske hoteller er med til at skabe rejsepakker med ophold

Amerikanske myndigheder er begyndt at samle materiale til den første politisag om forfalskning af papirer og graviditetsattester. Men ingen ved endnu, hvor stort omfanget er. Blot ved man, at der årligt fødes omkring 40.000 børn af udenlandske forældre i USA, og de vil normalt kunne opnå amerikansk statsborgerskab.

Incoming agenter har aftaler med lokale hospitaler og betaler en vis sum, dog ikke i nærheden af, hvad rejsepakken koster hjemme i Kina.

Det forventes, at de indblandede vil kunne frihedsberøves, når man får nogle sager trevlet op.