Første B787-9 Dreamliner til Norwegian

Besætning og chefer foran Norwegians nye B787-9 med Greta Garbo på haleroret.

Besætning og chefer foran Norwegians nye B787-9 med Greta Garbo på haleroret.

Norwegians første af 30 Boeing 787-9 Dreamliners kom i morges til Oslo direkte fra Boeing i Seattle. ”Rejsende over hele verden kan se frem til nye destinationer og lave priser,” siger adm. direktør Bjørn Kjos.

Norwegian har otte 787-8 Dreamliners, som bruges mellem Europa og USA og Skandinavien og Thailand. Den større 787-9 skal bruges på nye ruter til USA, Sydamerika og Sydøstasien. Den nye model er seks meter længere og har plads til 53 flere passagerer.

”Leveringen af 787-9 er en milepæl i Norwegians globale ekspansion. Flere langdistancefly skaber tusinder af nye arbejdspladser og gør, at rejsende over hele verden kan se frem til nye destinationer til lave priser. Derudover bidrager nye fly til lavere omkostninger og mindre miljøpåvirkning,” siger Bjørn Kjos.

Det er den svenske Hollywood-stjerne Greta Garbo, der pryder halen på den nye Dreamliner. Den første kommercielle flyvning går fra Oslo til Orlando i Florida den 27. februar.

Fra Danmark opererer Norwegian otte langruter til New York, Los Angeles, Las Vegas, Fort Lauderdale, Orlando, Puerto Rico, St. Croix og Bangkok. Til foråret åbnes en rute til Boston.