Første fælles arrangement for travel managers

De danske travel managers skal i Billund Lufthavn bl.a. se Sun-Airs kommende hovedkvarter, der åbnes i slutningen af september.

TURISME: Danske travel managers køber årligt rejser for over 10 milliarder kr. Deres foreninger, COTRA og DBTA, har i september første fælles sammenkomst. I Billund skal de tale fremtid – og se Lego House og Sun-Airs nye hovedkvarter, begge åbner senere i september.

COTRA, Corporate Travel Danmark, og DBTA, Danish Business Travel Association, har 6. september inviteret deres travel managers til sammenkomst under overskriften ’Klædt på til fremtiden’.

På medlems- og netværksmødet skal der på workshops debatteres emner som: Hvordan er travel managerens/rejseindkøberens rolle udfordret? Hvordan synliggøres værdiskabelse omkring travel management/rejseindkøb? Og hvad er travel managernes operationelle udfordringer i hverdagen?

Der bliver også indlæg fra højt placeret travel manager fra udlandet med globalt ansvar ligesom chef for British Airways ruteplanlægning i London fortæller om arbejdet med nye flyruter.

Mens COTRA primært har sine 22 medlemmer i Jylland, dækker DBTA hele Danmark. Og DBTA-medlemmer fra Sjælland bliver af British Airways danske partner, Sun-Air, fløjet fra Roskilde og retur om aftenen.

Dagen starter med rundvisning i det nye oplevelseshus Lego House, der først officielt åbner senere i september. Bagefter besøger de Lego, hvis travel manager, Mette Bank, er bestyrelsesformand i DBTA, ligesom hun er medlem af COTRA. Formanden for COTRA, Pia Kirk Jensen, travel manager hos Vestas Wind Systems, er medvært.

Herefter går turen til Sun-Air, der fremviser sit nye hovedkvarter, der først åbnes senere i september. Dagen slutter med rundvisning i Billund Lufthavn.

General manager for DBTA, Anne Mette Berg, siger til standby.dk: ”COTRA og DBTA har længe talt om, at det er gavnligt for begge foreninger med et øget samarbejde, der giver værdi for foreningers medlemmer. Nu starter vi med arrangementet 6. september, der bl.a. får spændende workshop om fremtiden for travel management. Foreløbig har vi ca. 35 tilmeldte fra begge foreninger, omtrent lige mange fra hver.”

DBTA har i alt 120 medlemmer, ca. 40 er travel managers, resten er leverandører i form af flyselskaber, hoteller, biludlejning osv. Fire af DBTAs travel manager-medlemmer er også medlem af COTRA.

Savner rute fra Jylland til Madrid

COTRA-formand Pia Kirk Jensen, travel manager hos Vestas. siger til standby.dk: ”Som jeg hører det fra vores medlemmer blandt travel managers går det positivt, der er gang i hjulene.”

Der er ikke noget tal for, hvor meget de 22 travel managers i COTRA samlet køber rejser for om året, men DBTA har flere gange fremlagt tal der siger, at deres ca. 40 medlemmer årligt køber rejseydelser for over 10 milliarder kr.

Pia Kirk Jensen må ikke oplyse, hvor mange penge Vestas årligt bruger på rejser. Men, siger hun, vi har ca. 10.000 rejseprofiler registreret hos vores erhvervsrejsebureau, BCD Travel. Ud af Vestas 20.000 medarbejdere verden over er de 6.000 i Danmark.

”Vestas største rejsemål er Portland i Oregon, Denver i Colorado, Madrid og Beijing. Og skulle jeg ønske mig en ny direkte rute fra Jylland, skulle det være til Madrid,” siger Pia Kirk Jensen.

x

Læs Også

Ikke alle følger firmaets rejsepolitik

TURISME: Stort internationalt erhvervsrejsebureau påpeger, hvad der fører erhvervsrejsende på afveje ved hotelbookinger. ’Men det bliver bedre’, siger den danske direktør til standby.dk

Stort erhvervsrejsebureau skifter e-mail

TURISME: For at tydeliggøre, at det opererer under varemærket American Express Global Business Travel ændrer Amex fra 15. januar næste år alle e-mail adresser fra i dag @aexp.com til @amexgbt.com

Firmarejsen koster kassen i USA

TURISME: Blandt de ti dyreste byer i verden for businesstrafik er halvdelen amerikanske byer med New York suverænt i top. Forretningsrejser og ferie blandes mere og mere i ny trend.

Flere foretrækker lejligheder

BUSINESS TRAVEL: Interessen blandt forretningsrejsende for at benyttet en serviceret lejlighed eller Airbnb er støt stigende. Det sker blandt andet på bekostning af de femstjernede hoteller.

Virksomheder går glip af besparelser

TECH: De mest effektive virksomheder bruger otte min. på at håndtere et enkelt rejsebilag. De langsomste 10 gange så lang tid. Det viser en undersøgelse om nordiske virksomheders rutiner.

Ny teknologi giver udfordringer

BUSINESS TRAVEL: Hotelværelser og flybilletter til den rigtige pris er nogle af de udfordringer forretningsrejsende kan se frem til i 2018. Men der er også lyspunkter.