(Arkivfoto: TCAS/Spies | PR)

Første tilbud på overtagelse af Spies

Spies bekræfter, at der er afgivet et ikke-bindende tilbud på de samlede nordiske aktiviteter inklusive Thomas Cook Airlines Scandinavia.

Siden konkursen i Thomas Cook Group den 23. september har koncernens nordiske rejsearrangører kæmpet for at finde nye ejere til at overtage forretningen.

Men nu ser det ud til, at der er en interesseret køber til Thomas Cook Northern Europe (TCNE) inklusive flyselskabet Thomas Cook Airlines Scandinavia (TCAS). Den svenske investeringsbank Carnegie har fået til opgave at finde mulige investorer, og det lader til, at det er lykkedes at få den første budgiver på plads.

“Vi kan bekræfte, at vi har modtaget et non-binding offer på TCNE og flyselskabet. Det er et vigtigt skridt i processen,” siger kommunikationschef Lisbeth Nedergaard fra Spies og TCAS til STANDBY.dk.

Tror på fremtiden
Der foreligger dog ingen oplysninger om, hvem der er køberen. Feltet af industrielle investorer er relativt begrænset, så blikket skal nok rettes mod kapitalfonde, der kan udvikle forretningen og senere konsolidere den ind i en anden sammenhæng.

Men der er endnu ikke noget på plads, selvom rygterne vil vide, at der vil blive fundet en løsning for TCNE i løbet af et par uger.

“Jeg tror på en fremtid for os alle, men om det bliver med denne mulige køber, kan vi ikke sige noget om endnu,” lyder det fra Lisbeth Nedergaard.

Tidligere har kapitalfonden Triton, der i forvejen ejer hollandsk-schweiziske Sunweb, været nævnt som en mulig køber. I forsommeren var der sonderinger mellem parterne uden af det dog førte noget konkret med sig.

Thomas Cook Northern Europe (TCNE) omfatter danske Spies, Ving i Norge og Sverige, Tjäreborg i Finland samt Sunwing-hotellerne og flyselskabet Thomas Cook Airlines Scandinavia, der har hjemsted i Københavns Lufthavn.

 

Relaterede artikler:

Spies’ svenske søsterselskab jagter millionbeløb

Spies venter spændt på nyt om ny ejer

DRF kritiserer tidligere Spies-ejer