Jan Vendelbo, adm. direktør før Spies i Danmark. (Foto: Spies | PR)

Spies venter spændt på nyt om ny ejer

”Jeg håber selvfølgelig at det går så hurtigt som muligt med at finde en ny ejer, men lige nu er der intet konkret,” siger Spies’ direktør, der roser sine medarbejdere for at knokle i døgndrift.

Mandagens konkurs i Thomas Cook Group – moderselskab for blandt andet Thomas Cook Northern Europe, TCNE, har naturligvis også påvirket Spies, der er Danmarks største rejsearrangør.

Men Spies – og de øvrige selskaber i TCNE, Ving i Sverige og Norge, Tjäreborg i Finland samt Nordens største charterflyselskab, Thomas Cook Airlines Scandinavia – er stadig i fuld vigør.

TCNE er nemlig en selvstændig juridisk del af selve Thomas Cook Group, og kuratorerne i konkursboet efter Thomas Cook-koncernen arbejder også for at få solgt TCNE, der i mange år har været koncernens guldæg med ofte trecifrede årlige millionoverskud.

Men hvornår der er en løsning på plads for TCNE og et nyt ejerskab, det vides endnu ikke. Kuratorerne har fået henvendelser fra interesserede købere, men ingen har officielt meddelt deres interesse.

Fremtidens platform skal på plads
Til STANDBY.dk siger administrerende direktør for Spies i Danmark, Jan Vendelbo:

”Der er mange aktiviteter i gang, men lige nu har vi fokus på at få vores flyvemaskiner op og flyve og på vores gæster. Salget svinger lidt, men i forgårs, i onsdags, solgte vi for eksempel flere rejser end på samme dag sidste år.”

Jan Vendelbo fortsætter: ”Bagved kulisserne foregår der en masse for at få selve platformen for fremtiden for TCNE på plads. Vi arbejder hårdt for at få de sidste leasingaftaler af flyene i Thomas Cook Airlines Scandinavia på plads, så de kommer tilbage til Thomas Cook Northern Europe.

Lige nu har vi tre fly vi ikke kan råde over, mens et er på et i forvejen planlagt langt eftersyn – men de øvrige syv-otte flyver.

De flyvninger, vi ikke selv har kunnet klare i denne uge, har det danske charterflyselskab Jet Time hjulpet med – Jet Time har hjulpet os meget i denne uge og fløjet for os hver dag; nogle flyvninger var i forvejen planlagt, andre er noget ekstra,” siger Jan Vendelbo og tilføjer, at de sidste 17 strandede Spies-gæster torsdag kom hjem til Danmark.

Hvornår er der nyt om den nye ejerstruktur for TCNE? Bliver det i morgen – bliver det om et halvt år?

”Det kan jeg slet ikke udtale mig om. Lige nu arbejder vi for at få fundamentet for TCNE klart. Når det er solidt på plads, går der – via kuratorerne – egentlige forhandlinger i gang med potentielle nye ejere.

Jeg håber, at det går så hurtigt som muligt. Jeg er helt enig med Danmarks Rejsebureau Forenings administrerende direktør, Lars Thykier, der siger til STANDBY.dk, at den opmærksomhed eller interesse, der lige nu er omkring Spies, først bliver normal igen, den dag vi kan præsentere ny ejer. Men hvornår det bliver, det kan jeg slet ikke spå om i dag,” siger Jan Vendelbo og tilføjer:

”Jeg kan slet ikke rose vores medarbejdere i blandt andet Spies nok, herunder de 80 ansatte hos Spies i Danmark. De arbejder helt vildt, i tre-holdsskift gennem hele døgnet.”

Spies i Danmark havde sidste år over 275.000 gæster – det gør Spies til Danmarks klart største charterrejsebureau med et salg på mere end 50 procent over nummer to på listen, Apollo Rejser i Danmark.

Sidste regnskabsår havde Spies et overskud på 60 millioner kroner. Thomas Cook Airlines Scandinavia, der flyver for Spies og de øvrige Thomas Cook-rejsearrangører i Norden, fik i sidste regnskabsår et overskud på 221 millioner kroner før skat.

Relaterede artikler:

DRF kritiserer tidligere Spies-ejer

50.000 danskere har købt ferierejse hos Spies

Spies: Vi er ikke konkurs – men stopper indtil videre salg af rejser