Arkivfoto med erhvervsminister Simon Kollerup og medlemmer af erhvervsudvalget. Foto: Andreas Beck, Erhvervsministeriet.

Folketinget forlænger hjælpepakke til rejsebureauer

Regeringen og et bredt flertal af Folketingets partier har ny aftale for pakkerejsebranchen, som ifølge erhvervsministeriet spænder sikkerhedsnet ud for de rejsende og pakkerejsebranchen til 31. august.

Med udsigt til stadig usikre rejsemuligheder på grund af coronakrisen og dens eftervirkninger samt regeringens skiftende kurs med rejsevejledninger, vil presset på den danske rejsebranchen ikke stoppe lige foreløbig.

Regeringen og et bredt flertal af Folketingets partier bad derfor for nylig en ekspertgruppe komme med anbefalinger til, hvordan pakkerejsebranchen kan komme bedst muligt igennem sommeren.

På den baggrund er regeringen og hovedparten af de øvrige partier på Christiansborg i dag kommet med en ny aftale for pakkerejsebureauerne.

Ifølge pressemeddelelse fra erhvervsministeriet spænder den nye ”et sikkerhedsnet ud for de danske rejsende og pakkerejsebranchen frem til den 31. august.”

Det skal blandt andet ske ved at øge det lån, staten har givet branchen, fra 1,5 milliarder kroner til 2,2 milliarder kroner.

I klemme som følge af regeringens skiftende rejsevejledninger
”Pakkerejsebranchen er et af de erhverv, der blev først ramt af coronakrisen, og det er et af de erhverv, der nok vil mærke eftervirkningerne længst. For de fleste af os skal nok holde sommerferien i Danmark i år, og det presser branchen endnu mere. Derfor har vi valgt at forlænge vores hjælpende hånd sammen med en række andre tiltag, der skal sørge for at sikre en bæredygtig rejsebranche fremadrettet,” siger erhvervsminister Simon Kollerup i pressemeddelelsen.

I den siger Torsten Schack Pedersen fra Venstre: ”For Venstre er det vigtig, at rejsebranchen og kunderne ikke kommer i klemme som følge af regeringens skiftende meldinger omkring rejsevejledningerne i denne sommer. Derfor er det vigtigt, at låneordningen forlænges til udgangen af august. Skal rejsebranchen rejse sig efter coronakrisen, er det afgørende, at der ikke ligger en stor ubetalt regning til branchen efterfølgende. At staten hæfter for konkurser, der skyldes coronakrisen, vil forhåbentlig sikre Rejsegarantifonden også den anden side af coronakrisen.”

Partierne er blandt andet blevet enige om følgende:
Statsgarantien forlænges til 31. august 2020 og statsgarantien øges fra 1,5 milliarder kroner til 2,25 milliarder kroner.

Koblingen mellem individuel gældsoptagning og kollektiv tilbagebetaling af tab på statsgarantien fjernes.

Videre drøftelse af oplæg til et lovforslag til justeringer af Rejsegarantifonden, så Rejsegarantifonden vil være bedre rustet til at håndtere kriser i rejsebranchen. Rejsegarantifonden får et tilskud på 1 million kroner.

Hele aftaleteksten, klik her.

Relaterede artikler:

Kritik af regeringen for ny ændring af rejseregler

”Vi fulgte regeringens vejledning – nu skal vi starte forfra”

Ny rejsevejledning forsinker Club La Santa i måneder