Danmarks Rejsebureau Fond har til huse hos Europæiske ERV på Frederiksberg. Foto: Europæiske ERV.

Fond støtter rejsebranchens ansatte og pensionister

Danmarks Rejsebureau Fond har legater til nuværende eller tidligere ansatte i rejsebranchen med brug for økonomisk hjælp. ”Vi blander os ikke i, hvad pengene bruges til,” siger fondens formand.

Der kan være mange grunde til at det er svært at få de økonomiske ender til at mødes, og de seneste års pandemi, inflation og stigende priser har ikke gjort det lettere.

Men er man ansat i eller pensioneret fra rejsebranchen, er der mulighed for at søge hjælp i en vanskelig økonomisk situation. Hvert år uddeler Danmarks Rejsebureau Fond nemlig legater til personer med brug for en økonomisk håndsrækning, oplyser Danmarks Rejsebureau Forening.

Danmarks Rejsebureau Fond blev stiftet i 1961 af aktører i rejsebranchen i samarbejde med Europæiske Rejse- og Vareforsikring, som i dag hedder Europæiske ERV.

I begyndelsen var det meningen, at midlerne i fonden skulle bruges til efteruddannelse af rejsebranchemedarbejdere, men ret hurtigt skiftede fondens bestyrelse mening. Fondspengene skulle i stedet tildeles pensionerede rejsebranchemedarbejdere, der måske havde brug for midler til en ferie eller andet.

Op til 10.000 kroner
I dag kan pensionerede fra rejsebranchen stadig søge midler i fonden til for eksempel ferie eller andet, men det er ikke et krav, at man er pensionist. Legatportionerne og antallet af uddelte legater svinger fra år til år og hænger blandt andet sammen med, hvor mange penge, der er i fondskassen. Legatportionerne ligger typisk på mellem 3.000 og 10.000 kroner, oplyses det.

Bestyrelsesformand i Danmarks Rejsebureau Fond, Charlotte Cady, der til daglig arbejder i netop Europæiske ERV, siger: ”Vi ønsker, at hele rejsebranchen får kendskab til Danmarks Rejsebureau Fond og til, at man kan søge økonomisk hjælp hos os.

Legaterne kan bruges til ferieophold, at kunne give en gave til sine børn eller bare gøre en presset hverdag lidt nemmere. Er man værdigt trængende og modtager man et legat fra os, så blander vi os ikke i, hvad pengene bliver brugt til,” siger formanden.

Vælger legatmodtagere i maj og december
Ansøgninger til fonden kan sendes hele året – bestyrelsen udvælger legatmodtagere i maj og december. Ved uddelingen i december sidste år gik et af legaterne til en ansat i rejsebranchen gennem 36 år, men som nu er pensionist. Hun siger:

”For mig har fondens legat blandt andet betydet, at mindre, periodiske og obligatoriske udgifter kunne udlignes, men legatet betyder også, at den ekstra portion penge giver små og store glæder, så som en kop kaffe på en café, at kunne give familien bedre julegaver, at kunne købe lidt personlig luksus og ikke mindst at kunne rejse.”

En anden af december-modtagerne er ikke pensionist, men står i en udfordrende situation med en svær psykisk sygdom i den nærmeste familie og som eneforsørger af en voksen søn med komplekse diagnoser. Legatet skal blandt andet bruges til besøg hos sønnens bedste ven, som bor i en anden landsdel og betaling af elregning, oplyses det.

Ansøgningsblanket på ERV’s hjemmeside
Ansatte eller pensionister i rejsebranchen kan finde ansøgningsblanketten på Europæiske ERVs hjemmeside. Her skal man blandt andet skrive en begrundelse for, hvorfor man skal i betragtning til et legat.

Udover formand Charlotte Cady, består bestyrelsen i Danmarks Rejsebureau Fond af konsulent Christian Greve, Lars Thykier, administrerende direktør i Danmarks Rejsebureau Forening, Berit Hjorth Rasmussen, administrerende direktør for Norsk Rejsebureau og USA Rejser, og to tidligere direktører i rejsebranchen, Helle Sys Hansen og Søren Find Andersen.

 

Relaterede artikler:

Europæiske ERV vinder ”Årets rejseforsikring 2022”

”Selvfølgelig var vi forkælede, den gang det var sjovt”

Europæiske ERV dropper navneskifte