For at takke for bedre samarbejde med taxier delte Københavns Lufthavn onsdag goodie bags ud til taxichauffører. Foto: Københavns Lufthavn.

Forbedret forhold mellem taxier og Københavns Lufthavn

Den tidligere anspændte relation mellem lufthavnen og ventende taxaer synes løst gennem et tættere samarbejde mellem lufthavnen og taxiselskaberne.

I hvert fald sagde Københavns Lufthavn i dag tak for turen til de mange taxichauffører, der sørger for en god rejseoplevelse til og fra lufthavnen. Det skete blandt andet med goodie bags til chaufførerne.

Hovedparten af lufthavnens cirka 30 millioner årlige passagerer bruger offentlig transport, for eksempel tog og metro – men der er stadig omkring en million årlige taxiture til og fra lufthavnen.

Det seneste år har Københavns Lufthavn arbejdet med taxiselskaberne og deres chauffører for at forbedre taxiservicen fra lufthavnen. Det har blandt andet resulteret i en større holdeplads, taxidepotet med plads til 140 taxier. Før holdt mange taxier på nærliggende villaveje og ventede på at der var plads i lufthavnen.

“Vi har over en million taxiture til og fra lufthavnen om året, det er derfor en kerneopgave for os at sikre effektiv og sikker trafikledelse for taxichaufførerne, så de kan skabe god service for passagererne,” siger lufthavnens passagerchef, Thomas Hoff Andersson.

Over 1.000 taxichauffører har deltaget i undersøgelse om taxaforholdene i lufthavnen og er kommet med forslag til forbedringer. Udover et større taxidepot giver lufthavnen nu prognoser for passagerantal til taxiselskaberne for at sikre det nødvendige antal taxier i lufthavnen.

“At vi deler passagertal og prognoser betyder, at cirka halvdelen af de taxichauffører, der kører passagerer herud, også får en tur fra lufthavnen,” siger Thomas Hoff Andersson.

Færre taxier i boligområder
Den fælles indsats for bedre taxiforhold i lufthavnen har betydet færre taxier på villavejene omkring lufthavnen – et område hvor Tårnby Kommune, hvor lufthavnen ligger, har været meget insisterende for at få gjort noget ved problemet. “Vi har haft et stort behov for at få taxierne væk fra villavejene. Det har været til gene for beboerne i lokalområdet,” siger lufthavnens passagerchef.

De mange ventende taxier i boligkvarterer tæt på lufthavnen har været stort debatemne mellem Københavns Lufthavn, Tårnby Kommune og taxiselskaberne. Første skridt var sidste år at få et større taxidepot ved lufthavnens Terminal 3.

I august sidste år sagde Tårnbys daværende borgmester, Henrik Zimino: ”Taxierne skal væk fra villaveje og boligkvarterer, hvor de skaber store problemer. Det er ikke i orden at taxier, der holder i tomgang med lyset tændt, skal gøre livet surt for borgerne. Derfor har Tårnby Kommune presset på for en løsning.”

For at få styr på taxierne har lufthavnen fået et IT-system, som udelukker taxier, der parkerer omkring lufthavnen uden kunder, så de slet ikke får ture fra lufthavnen, fortalte passagerchef Thomas Hoff Anderson sidste år.

Færre taxier i Danmark
Ifølge helt nye tal fra Danmarks Statistik er der i øvrigt 2.254 taxier (personbiler til hyrevognskørsel) i Region Hovedstaden mod 2.324 for ti år siden.

På landsplan faldt antallet af taxier over 25 procent fra 2007 til 2018. I faktiske tal var der 5.591 taxaer i Danmark i 2007, mens tallet i år er 4.156, oplyser Danmarks Statistik.

Relaterede artikler:

Københavns Lufthavn vil fjerne taxier fra villaveje

Københavns Lufthavn kårer bedste taxiselskab

For mange taxaer i Københavns Havn