En Airbus A320 fra Lufthansa som den i forgrunden på billedet blev forleden forsinket ud af den serbiske hovedstad, Beograd, efter en bombetrussel. Pressefoto, Ingrid Friedl, Lufthansa.

Forelsket flypassager kom med bombetrussel

En 65-årig serbisk passager var åbenbart blevet så forgabt i to Lufthansa-stewardesser, at han indtelefonerede en bombetrussel mod deres fly, da det næste morgen skulle flyve fra Beograd.

Den serbiske mand havde angiveligt onsdag i sidste uge fløjet med Lufthansa fra Frankfurt til den serbiske hovedstad, Beograd, og ombord fattet stor interesse for to af flyets stewardesser.

Han inviterede dem på middag samme aften, men fik et nej tak.

Det afholdt ikke manden. Ifølge nyhedsbureauet Reuters prøvede manden gennem onsdag aften at spore de to stewardesser. Da ikke lykkedes ringede han torsdag morgen til det serbiske indenrigsministerium med en bombetrussel mod den Airbus A320 fra Lufthansa, som de to stewardesser og resten af besætningen skulle flyve op til Frankfurt som Lufthansa flight LH 1411.

Frankfurt er Lufthansas største lufthavn – i alt har det tyske Star Alliance-medlem ruter fra Frankfurt til over 75 lande, herunder altså Serbien.

Bombeeksperter fandt intet mystisk
Politiet i lufthavnen blev alarmeret og flyets 130 passagerer og fem besætningsmedlemmer blev evakueret, mens bombespecialister gennemgik flyet i Beograds lufthavn – uden at finde noget mistænkeligt.

Det serbiske indenrigsministerium sporede manden, der blev anholdt om fredagen. Om lørdagen tilstod han overfor serbisk politi, at han stod bag bombetruslen, hvor efter han samme dag blev fremstillet for en dommer.

I retten forklarede han ifølge serbisk TV, at var kommet med bombetruslen for at få i hvert fald én af de to Lufthansa-stewardesser til at blive i Serbien så han kunne date hende…

Ifølge Reuters besluttede dommeren, at manden indtil videre skal holdes i forvaring. Han vil efterfølgende blive sigtet for den falske bombetrussel og andre relaterede lovovertrædelser.

Relaterede artikler:

SAS sortlister passager

KLM-purser fik tæsk af norsk furie

Ballade i luften efter nej til champagne