Ballade i luften efter nej til champagne

LUFTFART: En passager på business class i et SWISS-fly gik i lørdags amok over at blive nægtet mere champagne, og så måtte piloterne fortage en sikkerhedslanding i Stuttgart.

Det skal være usagt, hvorvidt det var et forsøg på at fejre nytår på forskud.

Ikke desto mindre fik en kvindelig flypassager fra Schweiz et pænt nej til at få serveret mere champagne, da hun i lørdags var passagerer på SWISS’ business class på aftenflyvningen med rutenummer LX1327 fra Moskvas Domodedovo-lufthavn til Zürich.

Den 44-årige passager ønskede et champagneglas nummer to, men kabinepersonalet afslog bestillingen, og det fik kvinden op i det røde felt. Hun kastede sig ud i et verbalt overfald af et besætningsmedlem, og personalet kunne angiveligt ikke tale kvinden til ro.

Flyets piloter besluttede derfor af sikkerhedsmæssige årsager at lande deres Airbus A320 (registrering HB-JLT, red.) i Stuttgart for at sætte kvinden af.

Det rapporterede det tyske Reutlingen-politi i søndags ifølge Aviation24.be.

Anseelig bøde
Den unavngivne kvinde blev eskorteret af flyet og fik en bøde på 5.000 euro, der svarer til 37.000 kroner. Det er uvist, hvorvidt flypassageren også bliver pålagt at betale omkostninger forbundet med den uforudsete landing i Stuttgart. Omkostninger, der angiveligt er i størrelsesordenen flere ti-tusinde euro.

Flyet fra SWISS fortsatte – uden den ophidsede passager – mod den oprindelige destination omkring 45 minutter efter landingen i den tyske by. Flyet landede kl. 21.45 i Zürich efter en kort tur på 22 minutter fra Stuttgart.

Det tyske politi understreger, at de øvrige 43 passagerer ombord ikke var i fare på noget tidspunkt.

Dansk tilfælde
Kombinationen af flypassagerer og alkohol har flere gange tidligere betydet problemer for besætningsmedlemmer i fly. I dansk regi kan nævnes en episode med den folkekære skuespiller Ole Thestrup, der kom uheldigt afsted helt tilbage i 1988.

Ole Thestrup var på vej fra London til Los Angeles med British Airways, da han i kraftig beruset tilstand blandt andet forsøgte at åbne en dør til nødudgangen. Danskeren blev anholdt og sat af i Canada, hvor han nåede at afsone 43 af 90 dages idømt fængsel.

 

Relaterede artikler:

Fuld passager fik fængsel for bombetrussel mod SAS

Fulde flypassagerer får kæmperegning fra Norwegian

Flere uregerlige flypassagerer