Sammen med forskere fra Recreational Fear Lab på Aarhus Universitet vil forlystelsesparken Liseberg finde ”den perfekte balance mellem, hvad der er sjovt, og hvad der er skræmmende.” PR-foto: Recreational Fear Lab, Jacob Papsø.

Forlystelsespark i samarbejde med gys-eksperter

Forlystelsesparken Liseberg i Gøteborg gennemfører gysereksperimenter med forskere fra Recreational Fear Lab på Aarhus Universitet – og søger nu frivillige til “The Peak Fear Experiment.”

Deltagerne i The Peak Fear Experiment skal være parate til at udfordre deres frygt og udforske grænserne for underholdningsgys, skriver Liseberg i en pressemeddelelse.

Eksperimentet udføres i Sverige den 11. oktober i samarbejde med forskere ved Recreational Fear Lab på Aarhus Universitet.

”Hvis du er over 18 år, kan lide at blive skræmt og kan komme til Sverige den 11. oktober, kan du være den person, vi søger til “The Peak Fear Experiment”. Sammen med forskere fra Recreational Fear Lab og vores deltagere vil vi finde den perfekte balance mellem, hvad der er sjovt, og hvad der er skræmmende,” siger Mårten Westlund, PR- og kommunikationschef hos Liseberg, i pressemeddelelsen og tilføjer:

“Under eksperimentet vil vi udsætte deltagerne for forskellige former for frygt for at finde “peak fear.” På hjemmesiden Peakfear.liseberg.se er der flere informationer.

To millioner besøgende til Halloween
Siden Liseberg begyndte at holde åbent til Halloween i 2015, er næsten to millioner besøgende kommet til forlystelsesparken for at blive skræmt og underholdt af Halloween-attraktionerne.

”Skræmmende underholdning kan have en række positive psykologiske effekter; det kan faktisk være godt for os at lege med frygten ved at se gyserfilm eller udsætte os selv for andre skræmmende oplevelser,” siger Mathias Clasen, ph.d. og meddirektør for Recreational Fear Lab på Aarhus Universitet, i pressemeddelelsen og tilføjer:

”Denne type underholdning kan fungere som en slags skrækvaccine, der opbygger modstandsdygtighed over for stress og angst. Det gør man ved at forsøge at kontrollere sine følelser og udvide sine grænser. Vi glæder os meget til samarbejdet med Liseberg og til at finde ud af, hvordan vores forskning kan bruges til at optimere virkelighedens gyseroplevelser.”

Deltagerne i “The Peak Fear Experiment” vil blive udvalgt af en jury bestående af eksperter fra blandt andet Recreational Fear Lab og Liseberg. Under eksperimentet vil deltagerne blive fulgt af et team af læger, psykologer og forskere fra Aarhus Universitet.

 

Relaterede artikler:

Liseberg: “Kapacitetsbegrænsninger giver gladere gæster”

Liseberg vil holde åbent året rundt

Halloween 2022: Freakshow og rædselskabine hos Tivoli Friheden