Illustration af vandlandet Oceana. (Grafik: Liseberg | PR)

Liseberg vil holde åbent året rundt

Når Liseberg til næste år slår dørene op til forlystelsesparkens nyopførte vandland, betyder det samtidig, at man vil holde åbent for gæster hele året. Parken åbner sit nye hotel i denne uge.

Som led i markeringen af at den svenske forlystelsespark Liseberg, der ligger ved Gøteborg, i år runder et skarpt hjørne og fylder 100 år har parken offentliggjort en række planer, som skal være med til at løfte driften fremadrettet.

Tidligere på måneden kom det frem, at forlystelsesparken får sit eget hotel, der har fået navnet Liseberg Grand Curiosa Hotel åbner den 22. april, det vil have 457 værelser, der alle har plads til mellem fem og syv overnattende gæster.

Derudover er man ved at anlægge Oceana, som bliver et nyt vandland. Det får et samlet areal på 14.000 kvadratmeter, hvor der både vil være sandstrande, bølgebassin samt 14 forlystelser med vand som omdrejningspunkt, hvoraf fire vil være vandrutsjebaner.

Forventer at øge antallet af udenlandske besøgende
Vandlandet er planlagt til at stå færdigt i foråret 2024, og herefter forventes det at tiltrække op mod 500.000 gæster om året. I øjeblikket har forlystelsesparken omkring tre millioner årlige besøgende, hvilket gør Liseberg til Sveriges mest besøgte destination.

Parken oplyser, at det kun er henholdsvis svenskere og nordmænd, som besøger parken oftere end danskere. Ifølge Andreas Andersen, der er administrerende direktør i Liseberg, forventer man, at de nye tilføjelser vil trække flere gæster fra andre lande til.

”Med vores tematiserede og unikke oplevelseshotel og vores kæmpestore kommende vandland forventer vi at se en kraftig stigning i internationale, og ikke mindst danske gæster. Med den stærke danske krone vil en rejse til Sverige i 2023 også være usædvanligt overkommelig.”

Udvider sæsonen til hele året
Den administrerende direktør fortæller desuden, at åbningen af vandlandet vil betyde, at forlystelsesparken fremadrettet vil holde åbent året rundt modsat andre forlyselsparker som eksempelvis Tivoli, der lukker aktiviteterne i perioder.

”Liseberg har gennemgået en meget stor forandring de seneste år, og vi kan stolt konstatere, at vi kommer højere og højere op på verdensranglisten for forlystelsesparker. Med vandlandet Oceana, der åbner næste år, udvikler vi os for at blive en årets rundt-destination.”


Relaterede artikler:

Stor svensk turistattraktion får eget hotel

Forlystelsespark bruger 800 mio. kr. på vandland

Tivoli mister ny direktionsdirektør efter få måneder