Tivoli Friheden i Aarhus indbyder igen i år modige gæster til at tage del i halloween-markeringen i efterårsferien. PR-foto: Tivoli Friheden.

Freakshow og rædselskabine hos Tivoli Friheden

Igen i år har Tivoli Friheden i Aarhus aftenåbent i efterårsferien med det store Horror House, hvor 25 skuespillere gemmer sig i forlystelsens to labyrinter: Freakshow og Rædselskabinettet.

Traditionen tro byder efterårsferien i Tivoli Friheden på gys, gru og genfærd, når parken markerer halloween 15. – 23. oktober.

Der åbnes klokken 11 om formiddagen, hvor alle kan være med, men efter tusmørket har sænket sig, forvandles parken frem til lukketid klokken 21 ”til ren grusomhed med flere tusinde græskar, magiske lanterner og lunefulde monstre,” lover forlystelsesparken i en pressemeddelelse.

Halloween i Friheden garanterer sjov, gru og spænding for næsten hele familien, og byder blandt andet på eksplosive aktiviteter på parkens nye udendørsscene til sprængfarligt show med eksplosioner, ild og røgskyer, hedder det. Ved skumringstid kan Frihedens gæster tage med på lanternevandring gennem den tågede Havreballe Skov, der omkranser Tivoli Friheden.

Når mørket falder på, transformeres parken til et sandt paradis for raslende skeletter, hylende hekse og grusomme gespenster. Statister i massevis vil indtage parken forklædt som ådselædende orker og hæslige hekse og snige sig rundt mellem gæsterne. Tung røg, lys, lyd og indbydende dufte fra de mange madboder stimulerer og taler til hele sanseapparatet og sætter rammen for en helstøbt oplevelse, oplyses det.

Designet af Aarhus Universitet
Under halloween i Tivoli Friheden er der fem Horror Escape Rooms i parken. Friheden har valgt at gentage sidste års succes, nemlig Cirkus Dystopia. Det store Horror House optager 1.500 kvadratmeter, og 25 skuespillere og internationale cirkusartister gemmer sig i forlystelsens to labyrinter: Freakshow og Rædselskabinettet.

Cirkus Dystopia er designet af horror-eksperterne fra Dystopia Entertainment og Recreational Fear Lab ved Aarhus Universitet, hvilket betyder, at labyrinterne og gæstens oplevelse er skabt på baggrund af horrorforskning og psykologiske studier, fortæller Tivoli Friheden i sin pressemeddelelse.

Tivoli Friheden var nummer seks på VisitDenmarks attraktionsliste over Danmarks 300 mest besøgte attraktioner i 2021 med 417.020 besøgende. Reelt var placeringen nummer otte, men hverken Dyrehavsbakken nord for København eller Legoland i Billund, der skønsmæssigt har flere årlige gæster, gad oplyse antal besøgende, og kom derfor slet ikke på attraktionslisten.

 

Relaterede artikler:

Danske attraktioner tabte halvdelen af gæsterne

Flere nye hoteller på vej til Aarhus

650.000 til halloween i danske forlystelsesparker