Forlystelsesparken Liseberg i Gøteborg gør klar til årets halloween-sæson. PR-foto.

Forlystelsespark: Vi har Nordens største halloween

”Vi har Nordens største halloween,” melder Sveriges største forlystelsespark, Liseberg i Gøteborg. Liseberg har 20 åbningsdage i årets halloween-sæson mellem den 6. oktober og 5. november.

Liseberg vil også gerne tiltrække danske besøgende til årets kommende halloween-sæson.

Forlystelsesparkens danske administrerende direktør, Andreas Andersen, siger i en pressemeddelelse: ”Vi vil tilbyde Skandinaviens bedste Halloween-oplevelse med skræmmende god underholdning, og lige nu er den svenske krone rekordbillig for danskerne, så man har aldrig før fået så meget gys for pengene som i år.”

Liseberg, som for nylig blev udnævnt til Europas bedste forlystelsespark i Park World Excellence Awards 2023, har fuldstændig skiftet udseende til halloween. Gæsterne bliver mødt af hyggelige gys, fugleskræmsler, slikmysterier, masser af græskar og skræmmende sjove oplevelser, oplyses det. Også at der vil være omkring 250 ”gyserskuespillere.”

Årets halloween i Liseberg har 20 åbningsdage, hvor der blandt andet indgår 110 tons græskar (cirka 30.000) – dyrket i Skåne, og som bliver til biogas efter sæsonens afslutning.

Børnevenlige områder – og skræk-områder til de voksne
Halloween i Liseberg er delt op i børnevenlige områder: Kaninlandet, Stigen og Luna Park.

Der er også såkaldte ”Scare Houses” med 7, Korthuset, Zombie, Skoven og Vinden (Loftrummet). Hertil kommer skrækområder: Cirkus Bizar og Dæmonernes skygge.

Inde i Cirkus Bizars skrækområde findes Bio Skräck. Hér i det forladte teater har et cirkus søgt ly og åbnet en gyserbiograf. Her vises et udvalg af kortfilm, og så er biografdirektøren lidt mystisk – og biografen har en aldersgrænse på 15 år, oplyses det.

Der er også zombier, de har invaderet et kontor på Liseberg. Og i Vinden (Loftrummet) bag den forseglede loftsdør, har tiden stået stille. I næsten hundrede år har de børn, som ingen længere leder efter, været låst inde. Når døren åbnes, og man træder indenfor, er de ude efter hævn.

Liseberg har hvert år omkring tre millioner gæster, hvilket gør forlystelsesparken til den mest besøgte destination i Sverige, oplyses det.

 

Relaterede artikler:

Liseberg i samarbejde med gys-eksperter

Liseberg: “Kapacitetsbegrænsninger giver gladere gæster”

Liseberg vil holde åbent året rundt