Der har de seneste måneder været flere togstrejker i Europa, i blandt andet England og Tyskland. Arkivfoto.

Forretningsrejsende skælder ud over togstrejker

Den britiske brancheforening for travel managers siger, at dens medlemmer gerne vil bruge toget på længere rejser – men det er svært at disponere, når der gang på gang er strejker.

Business Travel Association skriver i et åbent brev til de ansvarlige britiske ministre og relevante fagforeninger, at de altså må prøve at gøre en indsats for at få togtrafikken på fjerntog i England tilbage på sporet. Der er for mange strejker, lyder det blandt andet. Det skriver Travel Weekly.

Brancheforeningen understreger, at også forretningsrejsende meget gerne tager fjerntog på rejser i England og højhastighedstog til Europa, men så nytter det ikke noget med de mange strejker på de britiske og europæiske jernbaner, skriver Business Travel Association i sin opfordring.

Der peges blandt andet på, at der senest er bebudet en engelsk togstrejke i midten af maj, hvilket kan ramme transport af tusinder af musikfans der skal til Liverpool, der i år har værtskabet for den europæiske melodigrandprix, Eurovision Song Contest, der holder i Liverpool den 13. maj. Her er der i forvejen klager over enormt opskruede priser for overnatninger i Liverpool i dagene omkring melodigrandprixet.

Ligeledes vil bebudede britiske togstrejker også påvirke andre store publikumsbegivenheder, blandt andet i starten af juni hvor der er FA Cup Final i fodbold på Wembley i London.

Togstrejker overrasker os ikke mere
De bebudede togstrejker skyldes blandt andet uenighed om lønninger.

I sit åbne brev skriver formanden for Business Travel Association, Clive Wratten: ”Desværre kommer de fortsatte lammende togstrejker ikke mere som den store overraskelse når det gælder de engelske fjernruter med tog.

Mens verdens øjne igen hviler på England i forbindelse med at vi skal være vært for Eurovision-finalen og finalen i den engelske pokalturnering, FA Cup Final (mellem Manchester City og Manchester United, red.), er det en skændsel at regeringen og fagforeningerne ikke kan finde en afslutning på disse fortsatte togstrejker,” siger altså formanden for britiske Business Travel Association, Clive Wratten.

 

Relaterede artikler:

Bruger 105 milliarder kroner på franske jernbaner

Forbyder fly hvis rejsen kan køres i tog på otte timer

DSB gør sig køreklar til flere udlandsruter