Forrygende sommer for Københavns hoteller

sp 34”Det har været et forrygende år ind til nu”, siger Karim Nielsen, adm. direktør i Brøchner Hotels til finans.dk.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at danske hoteller er på vej mod rekordår. Der har været 7% flere overnattende turister i de første syv måneder sammenlignet med samme periode sidste år. Tal fra Benchmarking Alliance viser, at færre værelser står tomme, og at priserne stiger. I København er priserne steget 7,1% i år.

”Vi har altid høje belægningsprocenter i København, men i år er priserne steget ret markant. Det er virkelig noget, vi kan mærke”, siger Karim Nielsen.

Det er over hele landet, at hotellerne har haft fremgang i år, fortæller Susanne Nordenbæk fra Dansk Erhverv. Men det er i København og til dels i Aarhus, at det for alvor rykker.

I København kæmper hotellerne om at kapre de nye turister. En række nye hoteller er enten lige åbnet eller på vej. Det gælder f.eks. Urban House på Vesterbro og det kommende Scandic-hotel i Kødbyen.

Karim Nielsen har ingen officielle byggeplaner, men han er på jagt efter det: ”Vi kigger ligesom alle andre. Og vi har da et eller to nye hoteller i vores pipeline”.