Forrygende start på billetsalg til VM i ishockey

TURISME: Allerede på første dag blev der solgt flere billetter, end da salget startede i Paris og Køln til sidste års VM. Målet er fortsat mindst 300.000 tilskuere i maj næste år i Herning og København.

Op til weekenden åbnede billetsalget til næste års VM i ishockey, det største idrætsarrangement nogensinde i Danmark. Og det gik over al forventning.

”Vi havde håbet på en god start på billetsalget, og det må man sige, vi har fået. Interessen har som ventet koncentreret sig om Danmarks kampe i Herning og Sveriges i Royal Arena i København,” siger direktør Enver Hansen fra Danmarks Ishockey Union og VM-selskabet.

Med tilfredshed kan han også notere sig, at starten er gået bedre end i en turistby som Paris og i Køln sidste år i september, hvor Frankrig og Tyskland var fælles vært for A-VM-slutrunden. Dengang havde man solgt 68.000 billetter ved udgangen af måneden – i Danmark er det samme tal allerede nu 75.000.

For at et så stort arrangement skal kunne bære sig selv, skal det samlede salg til kampe over 14 dage i maj op på 300.000.

To af de mest solgte kampe nu er åbningskampen mellem Danmark og Tyskland i Herning, og det helt store opgør mellem Sverige og Rusland i Royal Arena.

Når de indledende kampe er overstået, rykker kvartfinaler, semifinaler og selve finalen til Royal Arena.

Men ingen tvivl om, at arrangementet kommer til at toppe på eventkalenderen i Danmark 2018. Og hvem havde troet, at Sverige engang skulle få hjemmebane i Danmark om et VM i ishockey!