Fortsat liv i Thailand

thailand mørkt tøjTURISME: Op mod 150.000 danskere holder i år ferie i Thailand. I weekenden tog en del af dem deres rejse op til overvejelse efter oplysninger om konsekvenserne af den thailandske kong Bhumibols død.

Spies skriver i pressemeddelelse, at der har været mange forkerte informationer om Thailand i forbindelse med kong Bhumibols død sidste uge. Bl.a. blev det nævnt, at der ikke må serveres alkohol og spilles levende musik under tiden med landesorg – en periode på et helt år.

Kent Rausner har boet på Phuket i Thailand i snart 20 år. Her har han bl.a. været chef for Spies: ”Det er kun offentligt ansatte, der på deres arbejdsplads skal sørge og være klædt i sort i et år. Den øvrige del af den thailandske befolkning opfordres til at bære mørke klæder i 30 dage. Her på Phuket, Thailands største ø, er der ikke noget forbud mod alkohol og mod levende musik. Livet leves som normalt blandt turisterne – dog med stor respekt for thaiernes sorg,” siger Kent Rausner.

Thai Airways flyver hele året dagligt mellem Bangkok og København.

”Vinterens første chartergæster fra Danmark er endnu ikke taget af sted – sæsonen begynder først for alvor til november. Få dage efter kongens død, ligner Thailands turistsdestinationer sig selv – dog med thaierne i mørkt tøj. Hvis man i disse dage ønsker at tilbringe ferien på hotelværelset i selskab med sit TV, må man dog nøjes med er par statslige TV-kanaler. CNN og BBC vises kun i sort/hvid,” siger kommunikationschef Torben Andersen fra Spies.

Thaierne vil gerne tale om kongens død, men kun på en respektfuld måde.

Kong Bhumibol kom som 18-årig på tronen i 1946 – kongen var den længst siddende monark i Verden, og nyder stor respekt fra mange thaier, der så ham som en halvgud. Der er meget strenge regler i Thailand for majestætsfornærmelse. Kronprinsen, der ikke nyder samme popularitet, har meddelt, at han behøver et år til at sørge over sin far før han kan indsættes.