Fortsat nedgang for Billund Lufthavn

For udenrigsruterne var nedgangen 11,7%, for chartertrafikken 8,0% og for ndenrigsruterne 10,5%. Indenrigstrafikken udgør ca. 5% af den samlede trafik i Billund.

Den fortsatte tilbagegang på udenrigsruterne skyldes eftervirkningerne af Sterlings konkurs. De øvrige selskaber har en pæn udvikling i deres trafik. Ryanair har med sin nye rute til Alghero (Sardinien) og flere afgange til Alicante og London en pæn fremgang. Det samme gælder Sun-Air, som bl.a. har åbnet en ny rute til London City. AirBaltic har med øget kapacitet på ruten til Riga stor fremgang. Også Lufthansa til Frankfurt har fortsat fremgangen, mens KLMs rute til Amsterdam viser stabilitet.

Cimber Sterling kan notere betydelig fremgang i forhold til september 2008. Med virkning fra 3. september genoptog Cimber Sterling de flyvninger, Sterling tidligere havde mellem Billund og Paris. Samtidig fortsætter den hidtidige sommerrute til Rom nu som en helårsrute.

Den 21. september åbnede Sun-Air en rute til Stockholm Bromma og den 25. oktober åbner Cimber Sterling en ny rute til Aberdeen.

Vinterprogrammet omfatter følgende nyheder: Cimber Sterling og transavia.com får begge ugentlige ruteafgange til Las Palmas. Når det gælder skirejser med rutefly, er der følgende muligheder, som samtidig er nyheder: Cimber Sterling til Salzburg og Verona samt transavia.com til Geneve. For alle tre ruter bliver der tale om ugentlige afgange. For god ordens skyld nævnes, at der i lighed med tidligere år gennemføres en række skiflyvninger med charterfly, både til Frankrig, Østrig og Italien.

Top 5 inden for udenrigsruteflyvningen i september var 1. London, 2. Amsterdam, 3. Frankfurt, 4. Oslo og 5. Alicante.

De fem største charterdestinationer i september var 1. Antalya, 2. Palma de Mallorca, 3. Chania, 4. Rhodos og 5. Dalaman.

Skrevet af Flemming Juul