Fortsat stor vækst i Færøernes Lufthavn

LUFTFART: Antal rejsende i Vagar Lufthavn på Færøerne voksede i juni for tredje måned i træk med tocifrede tal, denne gang næsten 25 pct. i forhold til samme tid sidste år. Lufthavnen har snart øgruppens største parkeringsplads.

I juni i år havde Færøernes Lufthavn 36.657 passagerer – 24,6 pct. flere i forhold til juni 2016, noterer lufthavnsdirektør, Jakup Sverri Kass.

Dermed har Færøernes enlige lufthavn haft tæt på 150.000 rejsende i årets første halvår, ca. 18.000 flere end samme tid i 2016 – en vækst på over 13 pct.

”Der er i denne tid stor optimisme i den færøske turisme-industri. Efter en sløj vækst de seneste år, ser det ud til, at Færøerne har fået sit store gennembrud som turistdestination,” siger Jákup Sverri Kass.

Færøerne har fået flere restauranter, bl.a. sin første med en Michelin-stjerne, Koks, og generelt flere muligheder for turister som vælger Færøerne som rejsemål. Samtidig har Færøerne i år fået sin første SAS-rute fra København – i konkurrence med øgruppens flyselskab, Atlantic Airways.

Færøernes Lufthavn noterer i sin månedsrapport for juni, at der er forlydender om, at turister har svært at få plads på nogle af hotellerne i og omkring hovedstaden Torshavn i dele af juni, juli og august.

Udbuddet af hotelsenge er vokset de seneste år, og Airbnb har tilføjet flere overnatningsmuligheder på Færøerne, noterer lufthavnen.

”Der er tale om at bygge flere hoteller, men endnu ikke noget konkret,” siger Jakup Sverri Kass og tilføjer: ”I takt med væksten i passagertallet, er også antallet af rejsende som tager bilen til lufthavnen vokset. Vagar Lufthavn forventer at åbne Færøernes største parkeringsplads i slutningen af juli. Lufthavnen vil dermed gå fra 360 parkeringspladser til omkring 820.”