Fortsat vækst i solgte flybilletter

Danske rejsebureauer udstedte i årets første ni måneder seks procent flere flybilletter til IATA-flyselskaberne. I alt blev der booket for 7,3 milliarder kr.

Danmarks Rejsebureau Forening har netop modtaget de nyeste BSP (Billing and Settlement Plan) tal for januar til september i år.

Tallene kommer fra IATA, International Air Transport Association, og viser salget i danske rejsebureauer til IATA-flyselskaberne. Ca. 60 pct. af ruteflybilletter bookes med IATA-selskaber, resten med f.eks. lavprisselskaber, der ikke er medlem af IATA.

DRF’s nyhedsbrev oplyser, at mens der var i årets første ni måneder var en fremgang på 6,1 procent sammenlignet med samme periode sidste år, var der dog et fald på 6,3 pct. i september i forhold til samme måned sidste år. September er foreløbig eneste måned i år med negativ vækst.

”For hele perioden ser det dog fortsat positivt ud. IATA-kontoret i Stockholm har ingen umiddelbare konklusioner på, hvad faldet i salget i september skyldes,” skriver DRF’s nyhedsbrev og tilføjer:

”En af del-årsagerne kan være, at de europæiske flyselskaber, der gik konkurs tidligere i år (Spanair, Malev og Cimber Sterling), havde en ganske stor BSP-omsætning i september 2011, som ikke findes i september 2012.”

I årets ni første måneder udstedte danske rejsebureauer 2,6 mio. IATA-flybilletter til en samlet værdi af 7,3 milliarder kr. Hele sidste år blev der solgt for lige over ni milliarder kroner IATA-billetter i Danmark, hvilket blev til lidt over 3 mio. billetter.