Stena Line i Gøteborg, hvorfra rederiet både sejler til Frederikshavn og tyske Kiel. Pressefoto for Stena Line: Sören Håkanlind.

Forventer færgevækst mellem Sverige og Danmark

Svenske Stena Line, der fra Sverige til Danmark besejler Gøteborg-Frederikshavn og Halmstad-Grenå, ser frem til vækst i det nye år. Derfor får rederiet nu en ny udvikling af sit bookingsystem.

Stena Line forudser stigninger i danske og svenske rejsende i starten af 2024, hvor rederiet på sine to Kattegat-ruter forventer 28 procent flere danskere og 26 procent flere svenskere sammenlignet med i år. Gøteborg-Frederikshavn er den største af de to svensk-danske ruter.

Stena Line skriver i pressemeddelelse, at for fremadrettet at kunne følge den stigende efterspørgsel, begynder det svenske rederi nu på en større udvikling sit bookingsystem for ”at forbedre kunderejsen fra start til slut.”

Inflation og en historisk lav kurs på den svenske krone har givet travlhed på færgeruterne mellem Jylland og Sverige i 2023. Foreløbige tal fra den svenske myndighed Tillväxtverket viser, at tilstrømningen af danske gæster i 2023 har været så stor, at antallet af danske gæstenætter i Sverige er øget med 26 procent sammenlignet med 2019, oplyser Stena Line.

Stena Line oplyser ikke konkrete passagertal – kun procenter. Rederiets danske afdeling havde sidste år en omsætning på 1,3 milliarder kroner.

25 procent flere danske passagerer
Stena Line slutter året, som man startede det. Nemlig med et stort antal danske passagerer på færgerne. I november havde rederiet 25 procent flere danske passagerer sammenlignet med året forinden, og Stena Line mærker allerede nu en stor interesse i rejser over Kattegat i 2024.

Stena Line håber i det nye år at forsætte den positive udvikling i danske og svenske bookinger. Derfor arbejder man blandt andet på at forbedre kunderejsen via en videreudvikling af bookingsystemet. Formålet med udviklingen er at skabe en bedre bookingoplevelse, også for det stadig større antal rejsende, der booker via mobiltelefonen.

Ulf Staaff, Travel Commercial Manager hos Stena Line, siger i pressemeddelelsen: ”Som nabolande er Sverige og Danmark vigtige for hinandens økonomi, og derfor arbejder vi på at forbedre vores kunderejse, så det bliver nemmere at rejse imellem landene. Det er positivt, at vi kan se tendensen fortsætte ind i 2024.

Herudover kan vi se, at flere svenskere på trods af kronekursen igen er begyndt at booke. Sverige er historisk set et stort marked for Danmark målt på gæsteovernatninger, og med en bedre og mere fleksibel bookingproces, håber vi på, at få endnu flere svenske gæster tilbage til Danmark næste år,” siger han.

Stena Line er ifølge egne oplysninger verdens største privatejede færgerederi. Det råder over 39 fartøjer på 17 færgeruter i Nordeuropa med 27.000 afgange om året.

 

Relaterede artikler:

Stena Line: Svag svensk krone giver dansk skirejseboom

DFDS forventer ny vækst på største passagerrute

Norsk rederi lukker endnu en international færgerute