Suzhou i Shanghai-regionen. Wikipedia-foto: Peter K. Burian.

Forventer stærk vækst trods globale udfordringer

På trods af globale udfordringer, der stadig sætter sit præg, forventer Asien stadig stor turismevækst, der er dog et men. “Selvom de sidste prognoser er opløftende, er der stadig udfordringer,” siger formand.

Rejsebranchen i Asien og Stillehavsområdet har kronede dage ifølge en ny prognose fra organisationen the Pacific Asia Travel Association (PATA), som er sat i verden for at udvikle turismen i regionen.

For selvom flere faktorer stadig påvirker turismen i regionen negativt, viser en ny prognose fra PATA, at der frem til 2025 kommer til at være en stor vækst i antallet af internationale ankomster i regionen.

Stadig udfordringer efter corona
Men trods vækst er der dog stadig vigtige faktorer at have for øje, fortæller Peter Semone, formand for PATA.

”Selvom de sidste prognoser er meget opløftende, er der stadig udfordringer, og rejse- og turismesektoren skal være opmærksom og fleksibel. Selvom COVID-19 ikke længere er en global pandemi, er sygdommen her stadig, og vi bliver nødt til at vænne os til tanken om, at vi skal leve med det noget tid endnu,” siger han.

Han tilføjer:

”Derudover er der krigen i Ukraine, en global økonomi med lavere vækst og højere inflation, og de forøgede priser på internationale rejser skal håndteres på en måde, der kan tilfredsstille diverse krav, som rejsende i dag og i morgen sætter.”

Tre scenarier for vækst
Baseret på data fra analysevirksomheden Euromonitor International, har PATA opstillet tre scenarier, der varierer væsentligt i graden af optimisme.

I det mest optimistiske scenarie forudser PATA, at 705 millioner turister vil ankomme til Asien og Stillehavsområdet i 2023, mens scenariet midt imellem forudser, at 516 millioner turister vil tage til regionen. I det pessimistiske scenarie, forudser PATA, at 390 millioner turister vil ankomme til Asien og Stillehavsområdet.

Alle scenarierne forudser vækst, men den store forskel er, hvor hurtigt markedet kommer sig over coronapandemien.

Under det optimistiske scenarie overhaler 2023 2019 med 3,3 procent, mens tallet i scenariet midt imellem stadig er 25 procent lavere end i 2019, og det pessimistiske scenarie er 43 procent lavere.

I 2025 forudsiger det optimistiske scenarie, at antallet af internationale ankomster vil være 39,6 procent højere sammenlignet med 2019, mens antallet er 15,5 procent højere i scenariet midt imellem.

Det pessimistiske scenarie forudser, at antallet af internationale ankomster stadig vil være 10 procent lavere end 2019-tallet. I det pessimistiske scenarie er væksten dog stadig pæn, og således vil der være 613 millioner internationale ankomster i 2025 sammenlignet med blot 136,6 millioner i 2021.

 

Relaterede artikler:

Thailand ser stor vækst i udenlandske turister

Krydstogtbranchen forventer fortsat stor vækst

Apollo melder atter om vækst i kombinationsrejser